Minst två döda och många skadade i explosion på fabrik

1 av 2 | Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT
Hamnen i Ningbo. Arkivbild.
NYHETER

En explosion har skett i en fabrik i den kinesiska hamnstaden Ningbo söder om Shanghai.

Många människor har skadats och minst två ska ha dödats uppger officiella källor för nyhetsbyrån AFP.

Explosionen skedde klockan 9 på morgonen lokal tid, enligt statlig radio. Fönster i både hus och bilar gick sönder och gator fylldes av skräp efter detonationen. Bilder på en nyhetssajt visar hur en skadad kvinna bärs i väg och en kropp som ligger i rasmassorna från en kollapsad byggnad.

Flera byggnader i ett närliggande område har rasat. Området var dock tömt på människor eftersom husen skulle rivas, enligt polisen.

Ögonvittnen säger till statstelevisionen CCTV att det rör sig om "många skadade". Minst 30 människor har förts till sjukhus och räddningsinsatsen pågår. På tv-bilder syns hur en rökpelare stiger från platsen och hur män i hjälm bär bort skadade. Officiella källor bekräftar för nyhetsbyrån AFP att minst två personer har dött i explosionen.

Exakt hur många som skadats, eller om människor mist livet, är oklart. Det är inte heller känt vad som ligger bakom explosionen. En utredning har inletts, enligt den lokala polisen.

Explosioner och andra olyckor är vanliga i Kina på grund av att säkerhetsregler inte alltid följs. Regeringen har arbetat med att få ned antalet tillbud.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Kina