Hjälp Carl att lösa mysteriet med sitt halvsyskon

NYHETER

Carl Bergqvist från Malmö fick i höstas reda på att han har ett halvsyskon, men han vet inte vem det är. Nu vill han ha hjälp att förenas med sitt efterlängtade syskon.

– Det skulle vara berikande att få kontakt, säger han.

1 av 2 | Foto: Privat

I slutet av 1990-talet efterlyste en person sin pappa Stjepan Majdek via P4 Malmö. Men trots att det inte förde efterlysaren närmre sin familj då, så har det nu – nästan 20 år senare – kommit en vändning.

Carl Bergqvist, 49, är uppvuxen med sin pappa Stjepan och när han hörde talas om den gamla efterlysningen förstod han att efterlysaren måste vara ett anonymt halvsyskon.

– Jag fick veta det här av en ren slump och jag blev förvånad, säger Carl och fortsätter:

– Det skulle vara berikande att få kontakt med ytterligare ett syskon i livet.

Nu har han gått ut på Facebook i hopp om att hitta sin, hittills anonyma, familjemedlem. Och det är många som blivit berörda av Carls önskan, nästan 30 000 personer har delat i hopp om att det ska nå rätt person.

– Jag vill tacka alla som delat här och all omtänksamhet som strömmar mot mig. Jag är överrumplad.

1960-tal i Malmö

Stjepan Majdek är född i forna Jugoslavien och kom till Sverige 1961. Första bostadsorten blev Malmö där han ska ha träffat en kvinna som heter Laila – den kvinna som Carl tror kan vara mamma till det förmodade halvsyskonet.

– Den här personen bör då vara född någon gång mellan år 1962 och 1964.

Pappa Stjepan gick bort 2013, men eftersom Carl har två andra syskon finns en hel familj som ser fram emot att välkomna en till in i familjen om de får chansen.

– De ser också positivt på det här och vill jättegärna lära känna den här personen.

Vad vet du om ditt halvsyskon?

– De uppgifter jag fått är att det troligtvis är en man som när programmet sändes (i slutet av 1990-talet) bodde någonstans i Skåne.

ARTIKELN HANDLAR OM

Familj

Malmö

Syskon

P4