Kvinna gripen för mordförsök

NYHETER

En man vårdas på sjukhus efter att han huggits svårt i bröstet vid lunchtid i dag.

Nu har en kvinna 20-årsåldern gripits misstänkt för mordförsök.

Strax före klockan 12.30 i dag larmade vittnen polisen. De hade sett en man ligga blödandes och svårt skadad på Lokes väg i Norsborg, Stockholm.

"Allvarliga stickskador"

Polis och ambulans beordrades till platsen.

– Han hade allvarliga stickskador och blödde kraftigt från bröstet, sa Sven-Erik Olsson, presstalesman på Stockholmspolisens länskommunikationscentral, då.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men hans tillstånd uppges vara stabilt.

Platsen där mannen hittades var inte brottsplatsen, men den lokaliserades senare. Mannen ska ha huggits med någon form av stickvapen inne i en lägenhet i en närliggande fastighet till platsen där han påträffades.

Kvinna gripen för brottet

Lägenheten har spärrats av och polisen kommer under dagen att genomföra en teknisk undersökning av den.

I anslutning till brottsplatsen fanns två kvinnor, en i 20-årsåldern och en i 50-årsåldern, som båda hämtades in till förhör.

Den yngsta har nu gripits misstänkt för mordförsök. Det är ännu oklart om och i så fall vilken relation hon har till offret.

– Det vill jag inte uttala mig om, säger Jari Kalliorinne, stationsbefäl på Södertörnspolisen.

Enligt honom förhörs båda kvinnorna under eftermiddagen och det är därför oklart hur den misstänkta kvinnan ställer sig till anklagelserna.

Polisen har gjort beslag på brottsplatsen.

Enligt uppgift till TT har offret själv inte velat polisanmäla händelsen och inte heller medverka i utredningen, men Jari Kalliorinne kan inte bekräfta de uppgifterna i nuläget.