Cancerbarnens video har berört miljoner

NYHETER

Budskapet: ”Vi är starka”

”What doesn't kill you makes you stronger” mimar de cancersjuka barnen till Kelly Clarksons hitlåt.

Nu har den starka filmen visats över en miljon gånger på nätet.

– Det var fantastiskt att se barnen glada men också att få se deras föräldrar så lyckliga över att få se deras barn bara vara barn, säger initiativtagaren och patienten Chris Rumble, 22.

Lördagen den femte maj liknande ingen annan dag på Seattle Children's hospitals blodcanceravdelning skriver sjukhuset.

Kelly Clarksons låt ”Stronger” pumpade i korridorerna medan barnen mimade med, dansar och leker under inspelningen. I händerna bar de skyltar där det stod ”Hope” och ”Fighter” och musikvideon har redan berört flera miljoner människor på nätet och visats över en miljon gånger.

”Så vacker”

Till och med superstjärnan Clarkson har hittat den starka filmen.

– Den är så vacker, tack så hemskt mycket för att ni har delat med er av filmen. Jag längtar efter att få träffa er, jag tycker att det var något av det coolaste att få se... Jag ska inte gråta nu för jag ska upp på scen, men det var bara så vackert. Tack så mycket, säger Kelly Clarkson i ett videomeddelande till barnen i filmen.

Chris Rumble, 22, är initiativtagare till filmen och har vårdats på avdelningen sedan i april då han fick diagnosen leukemi.

– Jag är allas storebror och har massor av vänner här på Seattle Children's. Jag ville göra en video att skicka till mina lagkamrater och jag tänkte att det finns väl inget bättre sätt att göra den än med barnen på min avdelning, säger Chris som också är en lovande hockeytalang skriver Seattle Children's hospital.

Starkt budskap

Han säger att inspelningen var bland de roligaste han gjort när alla barnen, föräldrarna och personalen på avdelningen dansade och hade kul tillsammans.

– Det var inte bara fantastiskt att få se barnen glada utan det var också otroligt att se hur lyckliga deras föräldrar blev av att se sina barn få vara barn, säger Chris skriver sjukhuset.

Och låtvalet tycker han var givet för att kommunicera budskapet att alla på avdelningen är "Stronger".

Filmen har skapats med hjälp av sjukhuset "Not now" initiativ som ska stödja de cancerdrabbade barnen med kreativa projekt.

Stärker barnen

Tanken är att barnen ska få känna sig stolta och återfå självkänslan som ofta kan gå förlorade med cancerbeskedet, skriver Seattle Children's hospital.

– När ett barn eller ung vuxen behandlas för cancer blir hela deras liv satt på avvaktan på ett sätt som inte känns rättvist. De kämpar för sina liv men det finns samtidigt alla de här normala sakerna de egentligen vill göra, andra saker än medicin och sjukdom och deras tid på sjukhuset, säger doktor Douglas Hawkins på sjukhuset.

Som menar att filmen hjälper barnen att hålla humöret uppe under den tuffa behandlingen.

– Och i morse hade över 900 000 människor sett den, det är helt otroligt, säger Hawkins skriver sjukhuset.