Ryskt flygplan kraschade i Tjeckien

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Ett ryskt flygplan kraschade under landning i eftermiddag i Tjeckien.

Minst sju personer skadades när planet sedan kanade av landningsbanan.

Det ryska försvarsdepartementet har bekräftat kraschen av det ryska militärflygplanet, enligt nyhetsbyrån AP, men kunde inte lämna några ytterligare detaljer.

Hjul gav vika

Tjeckisk tv beskriver hur planet först fick problem med växeln. Enligt den ryska nyhetsbyrån Ria Novosti kollapsade sedan planets noshjul vid landningen och kanade av landningsbanan hundratals meter ut på en lägda där planet, av modell Antonov An-30, fattade eld.

7 av 23 skadade

Minst sju personer skadades av bland annat branden, varav en person allvarligt, rapporterar Tjeckisk tv. Enligt de första uppgifterna skulle 19 av de 23 personerna ombord på det tvåmotoriga turbopropflygplanet, 14 ryssar och 9 tjeckier, har skadats. Tydligen hade räddningsarbetarna till en början räknat fel, enligt uppgifter till Ria Novosti.

Utfört uppdrag

Flygplanet hade varit ute på uppdrag sanktionerat av det så kallade "open sky"-avtalet vilket innebär övervakade flygningar över ett område som inkluderar dess medlemmar, NATO och Ryssland.

Efter kraschen gick planet av på mitten och var helt övertänd. Bilder tagna av lokal media visar  det sönderbrända planet som numera även saknar tak.

Texten uppdateras.

Publicerad: