Nyheter

IT-miljonären om anklagelserna

Av: 

Emmelie Wallroth

NYHETER

”Historien var fullständigt påhittad”

Den svenske IT-miljonären greps i New York och satt häktad och anklagad för sexuella övergrepp.

Nu berättar han själv om händelsen.

Hela historien var fullständigt påhittad, säger han till Veckans affärer.

I medierna är han känd under rubriken den "sexualbrottsmisstänkte svenske IT-miljonären". Hans riktiga namn är Niklas Adalberth och han är medgrundare och vice vd för IT-företaget Klarna.

I början av februari i år greps han tillsammans med en kollega Jens Saltin av New York-polisen. För Veckans Affärer berättar han nu sin version av händelsen i New York.

– Jag och min kollega hade varit i San Francisco och mötte upp med några vänner i New York. Nästa dag blir vi falskeligen anklagade för något som vi inte gjort, något som är helt främmande för allt vi står för, säger Niklas Adelberth till Veckans Affärer.

Brist på bevis

Niklas Adalberth och Jens Saltin polisanmäldes av en 19-årig kvinna från Texas för sexuella övergrepp. Kvinnan hävdade att hon följt med männen till ett lyxhotell på Manhattan.

Där säger kvinnan att hon ska ha utsatts för sexuella övergrepp av de båda IT-kollegorna. De spenderade knappt två dygn i häktet.

 Efter tre veckor och en grundlig förundersökning lades åtalet ner och Niklas Adalberth och Jens Saltin släpptes i brist på bevis.

Befanns oskyldiga

– Lyckligtvis fanns det hård bevisning i form av övervakningskameror, vittnen och passerkort till hotellrummet som bevisade att hela historien var fullständigt påhittad, säger Niklas Adalberth.

För Veckans Affärer beskriver han timmarna i häktet och tiden med anklagelserna hängande över sig som en mardröm. Båda kollegorna har befunnits oskyldiga och är redo att gå vidare.

Publisert: