Läsarnas knep: Besök toaletten och "luftbajsa"

Var fjärde läsare slösurfar när ingen ser.

En av tio går hem tidigare och lika många tar extra långa lunchpauser.

Sen finns det de som tar lättjan ett steg längre – och går på toa för att "luftbajsa".

Aftonbladet berättade tidigare om tysken som gick till jobbet i åtta år – utan att lyfta ett finger.

Vi valde att undersöka lättjan bland våra läsare. Vår undersökning visar att 25 procent av 37 400 läsare slösurfar på arbetstid. En läsare tipsar om att lägga in bloggarna i Google Reader.

– När kollegorna går förbi i korridoren ser det ut som ett vanligt dokument om de kastar ett getöga genom dörren, skriver läsaren.

Går hem tidigare

En annan läsare tipsar om att ta en mapp i handen och gå på promenad. Vid eventuellt möte med en kollega får han eller hon intrycket av att du är på språng.

Var tionde läsare i Aftonbladets undersökning tar extra långa luncher och kaffepauser. Lika många går hem tidigare.

– Tänd skrivbordslampan om det är den årstiden. Lägg eventuella ytterplagg i väska, lås dörren och gå hem. Kolla av meddelanden hemifrån någon gång strax innan arbetsdagens slut och besvara de viktigaste, tipsar en läsare och påpekar att knepet fungerar även om man vill komma senare på morgonen.

– Se bara till att aldrig missa några möten!

"Sov på mattan"

Sedan finns det vissa läsare som är lite mer innovativa och har uppfunnit avancerade knep.

– Häll ut en burk gem på mattan. Stäng dörren till ditt kontor och sov på mattan med foten mot dörren. När chefen kommer så  vaknar du och låtsas plocka upp gemen, tipsar en läsare.

En annan har uppfunnit ett helt nytt begrepp – att luftbajsa.

– Detta betyder helt enkelt att du minst en gång om dagen går på toaletten. Dock så är du inte alls något nödig, utan sätter dig helt enkelt på toaletten och "luftbajsar". Förslagsvis medtages tidning eller mobiltelefon, då dessa besök oftast varar i minst 20 minuter.

I samma undersökning påstår 45 procent av Aftonbladets läsare att de alltid jobbar full tid, samtidigt som de lite motsägelsefullt varit inne på aftonbladet.se och svarat på frågan om hur de smiter sina arbetsuppgifter.

Publisert: