Nyheter

Kvinna mördad i centrala Malmö

Av: 

Oskar Forsberg

Foto: Krister Hansson

NYHETER

En kvinna i 30-årsåldern hittades allvarligt skadad på Södra Skolgatan i Malmö vid halv fyratiden natten till onsdagen.

Kvinnan avled senare av sina skador.

En 42-årig man greps på platsen misstänkt för mord alternativt dråp.

Enligt vad Aftonbladet erfar var mannen och kvinnan gifta. De hade nyligen lämnat in en ansökan om äktenskapsskillnad till tingsrätten.

– När polispatrullen kom till platsen fann de kvinnan grovt misshandlad, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör på polisen i Malmö.

Avled på sjukhus

Kvinnan kördes till sjukhuset med ambulans där hon senare avled av sina skador. Hennes 42-årige man greps på platsen. Han är misstänkt för mord alternativt dråp, uppger polisen.

– Vi såg en man som kom ut med en kvinna inlindad i en filt eller ett lakan. Han skulle lägga in henne i en bil men orkade inte utan tappade henne på gatan. Då såg vi att hon var alldeles blodig i ansiktet, säger ett ögonvittne som befann sig på platsen tidigt i morse. 

Dörrknackning

Vittnet berättar att han och några av hans kamrater ringde 112. De försökte hålla kvar mannen på platsen tills polisen kommit.

– Fast vi var rädda. Vi visste ju inte om han var beväpnad. Men vi ställde oss runt bilen och försökte hindra honom från att fly så gott vi kunde, säger han.

Polisen fann senare lägenheten där misshandeln tros ha ägt rum. Tidigt i morse knackade man dörr i trappuppgången och frågade om grannarna hade hört någonting.

– Men det har varit lugnt och tyst i natt. Jag har inte hört eller märkt något och jag har ändå en hund som är väldigt uppmärksam, säger en granne.

Personen som bor alldeles bredvid lägenheten där polisen misstänker att misshandeln ägt rum kom hem klockan halv 12 på natten men hörde ingenting.

– Fast det är ofta stökigt i vissa lägenheter, säger grannen till Aftonbladet.

Vittnen förhörs

– Vittnen till händelsen förhörs just nu, säger Cindy Schönström-Larsson

Polisen har under morgonen även inlett en teknisk undersökning på fyndplatsen på gatan och i den aktuella lägenheten.

Förra året inträffade flera bilbränder i garaget till fastigheten som polisen nu undersöker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: