Obama har fyllesamtal att vänta...

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

... presidentens farbror körde rattfull – ville ringa Vita Huset

Foto: Foto: AP
President Barack Obamas farbror Onyango åkte fast för rattfylla och riskerar nu utvisning till Kenya på grund av olaglig vistelse i USA.

LONDON. Obama har gripits för rattfylla.

Onyango Obama alltså – presidentens försvunna farbror.

– Jag tror jag ska ringa Vita Huset, uppges han ha sagt till polisen.

Farbrodern Onyango Obama.

Barack Obamas farbror greps av polis i Massachusetts i onsdags förra veckan, misstänkt för rattfylleri, uppger Daily Mail.

Sedan dess har han suttit i förvar på begäran av amerikanska immigrationsverket. Onyango Obama, 67, misstänks ha vistats i USA olagligt sedan 1960-talet, och nu hotas han med utvisning till Kenya.

”Ska ringa Vita Huset”

Misstänkta brottslingar som grips i USA har rätt till ett telefonsamtal. När presidentens farbror tillfrågades blev svaret:

– Jag tror jag ska ringa Vita Huset.

Barack Obama har själv berättat om sin ”försvunna” farbror i boken ”Dreams from my father” från 1995. Där skriver presidenten hur han fick höra talas om Onyango när han besökte Kenya 1987. Obama beskriver honom som ”farbrodern som begav sig till Amerika för 25 år sedan och aldrig återvände”.

Illegal invandrare

Onyango Obama har varit efterlyst i USA som illegal invandrare.

Amerikanska myndigheter har tidigare begärt att han ska utvisas.

Nyhetsbyrån AP har sökt representanter för Vita Huset och Barack Obama för en kommentar, men de har hittills avstått från att uttala sig.

Publicerad: