Ockupanter på deltid

Foto: Ockupanter utanför S:t Pauls katedral i London.
NYHETER

LONDON. "Ockupera"-rörelsen i London tycks bestå av deltidsdemonstranter.

Nio av tio tält står tomma på nätterna, visar polisens undersökningar.

– Det är ett spökläger, en stor charad, rasar en lokalpolitiker.

Inspirerade av "Ockupera Wall Street"-rörelsen i New York har över 300 demonstranter tagit över torget utanför S:t Pauls katedral i London, och tvingat den anrika kyrkan att stänga för första gången sedan andra världskriget.

På ett av tälten hänger en skylt med orden: "Hela dagen, hela veckan, sover vi på Londons iskalla gator. Solidaritet!"

Men särskilt solidariska är inte aktivisterna. De flesta tycks bara jobba deltid.

Som av en händelse lämnar de flesta sina tält tomma när kylan kryper in om kvällarna, för att i stället ockupera sina egna varma sängar.

Bilder tagna med värmekamera från en polishelikopter visar att det bara sover folk i tio procent av tälten på nätterna, skriver Daily Mail.

Dessutom står flera av tälten tomma dygnet runt, kvarlämnade från demonstrationens första dagar. Ockupanterna försöker nu låta nykomlingar ta över tomma tält, men kommunalrådet Matthew Richardson rasar mot vad han kallar en "falsk demonstration".

– Det visar att de flesta av demonstranterna inte har någon verklig övertygelse, de är bara här för att ställa till med problem. Att lämna sina tält över natten är ett bra sätt att göra det. Det är ett spökläger, en stor charad, säger han enligt Daily Mail.