Mästertalaren blev snacksalig

avKerstin Nilsson

Här hyllar prins Daniels Ockelbo

Prins Daniel vann på knock out – igen.

Natten till julafton höll han överraskande ett nytt fantastiskt kärlekstal – den här gången till Ockelbo-borna i kyrkan.

Nu kan du själv se och höra Daniels tal exklusivt på aftonbladet.se.

På bröllopsmiddagen den 19 juni gjorde prins Daniel succé med sitt tal till Victoria under middagen.

Inför kungligheter och andra prominenta gäster från världens alla hörn reste han sig upp och höll ett tal som överglänste alla andra.

Slog till i kyrkan

Utan att titta i manus, utan att staka sig eller tappa tråden.

Och inte nog med det – han såg dessutom ut att trivas.

Nu har han gjort det igen.

Under julfirandet hemma hos mamma och pappa i Ockelbo gick Daniel och hans föräldrar – som vanligt – på midnattsmässan i Ockelbo kyrka natten till julafton.

Daniel i kraftiga kängor och stickad mössa.

Fullsatt

Med var också bästa vännen Niklas Ek. Midnattsmässan och konserten är tradition i Ockelbo och trots att det var minus 25 kom runt 400 personer – så många som ryms i kyrkan.

Precis innan konserten började, halv tolv på natten, frågade Niklas Ek prästen Kajsa Cederwall Westerman om prins Daniel fick säga några ord.

Och det fick han förstås.

Strax efter midnatt, efter julevangeliet, stod Daniel i predikstolen – till Ockelbobornas förtjusning.

Till synes spontant, helt utan manus, höll han ett cirka sju minuter långt personligt och varmt tal, om sin kärlek – till Ockelbo, den här gången.

Fick rungande applåder

Återigen visade prins Daniel vilken mästertalare han är.

Han tackade ortsborna för deras stöd, omtanke och lojalitet med honom och Victoria – och drog hem både dånande skratt­salvor och rungande applåder i kyrkan.

– Det var ett så rart och charmigt tal. Det förtjänar ett bättre öde än att bara hamna i mitt familjealbum, säger en besökare som passade på att filma Daniels framträdande i kyrkan.