Egyptisk polis skadad i ny granatattack

NYHETER

Oroligt i norra Sinai

Minst en egyptisk polis skadades när en polisbyggnad i gränsstaden Rafah utsattes för granateld på måndagen, enligt säkerhetskällor till AFP.

Attacken kunde inte omedelbart kopplas till vare sig revolutionen mot president Hosni Mubarak eller tidigare oroligheter mellan egyptiska myndigheter och beduiner i Norra Sinai.

I söndags stod en koptisk kyrka i Rafah i lågor, och en del vittnen hävdade att branden föregåtts av en explosion.

Gasledningar stängdes

I lördags stängdes gasledningarna till Israel och Jordanien av efter att den senare skadats av en explosion och påföljande brand. Enligt chefen för Egyptens gasbolag rörde det sig om en gasläcka som antänts, medan tidigare rapporter gjorde gällande att ledningen saboterats.

En beväpnad beduingrupp hotade i somras att attackera gasledningen som förser Israel med naturgas och enligt den amerikanska organisationen Site, som följer islamistgruppers verksamhet på nätet, har dessa manat beduinerna till attacker mot ledningen mellan el-Arish och israeliska Ashkelon i samband med revolten i Egypten.

”Till våra bröder, Sinais beduiner, Islams hjältar, slå med järnhand, då detta är en chans att stoppa israeliternas försörjning”, löd ett av budskapen.