Martin och Sal vittne till explosionen

Av: Anna Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:

De flydde ut från Oslo – mötte flera polisbilar

På besök i Norge. Martin Gunnerblad och Sal Passanisi blev vittne till explosionerna i centrala Oslo.
På besök i Norge. Martin Gunnerblad och Sal Passanisi blev vittne till explosionerna i centrala Oslo.

Martin Gunnerblad och kompisen Sal Passanisi som turistat i den norska huvudstaden fruktade att det var ett terrordåd och flydde i sin bil.

– Vi hade inga problem att ta oss därifrån men mötte flera polisbilar som var på väg mot det, berättar Martin Gunnerblad.

De var på väg till sin parkerade bil på Kongens gate i Oslo när de hörde en enorm explosion i närheten och såg ett stort rökmoln när de vände sig om.

– Vi var omkring 200 meter därifrån men vi kände tryckvågen. Glasrutorna i byggnaderna runt oss skakade och i husen närmast krossades de, berättar Sal.

Första tanken var terrordåd

De berättar att folk kom ut från affärer och stannade upp på gatan när de hörde explosionen.

Sal säger att reaktionerna bland folk på gatan var då mer förbryllade än rädda. Hans egen första reaktion var att ta sig fram till byggnaderna för att se vad som hände men de ångrade sig.

– Jag sa till Sal att nu drar vi och vi åkte åt motsatt håll bort från explosion. Vi kör på E18. Han ville dra dit och kolla vad som hänt men jag kände att det inte kunde vara någon planerad sprängning i centrala Oslo och med tanke på terrordåden som varit runt om i världen tyckte jag det vara bästa att åka, säger Martin Gunnerblad.

Publicerad: