”Han var 13 och hade precis fått sin första kyss ...”

NYHETER

CNN:s talkshowvärd Piers Morgan ska bevaka bröllopet – och tänker avslöja allt han vet

1 av 6 | Foto: Piers Morgan ska bevaka bröllopet för CNN. Han är en av 7 000 journalister som är på plats i London. ”Jag är på hemmaplan. Det tänker jag använda för att avslöja allt jag vet om kungligheterna”, säger CNN:s Piers Morgan.

LONDON. Två miljarder väntas se William och Kate säga ja.

Nu slåss tv-världens giganter om tittarna.

– Ingen kommer få en intervju med William och Kate, det behöver man inte oroa sig över. Men alla andra kommer vi kasta oss över, säger CNN:s Piers Morgan till Afton-bladet.

Morgan, känd från ”Britain’s got talent”, tog i januari över nyhetskanalens dagliga talkshow efter Larry King. Nu är han i London och tävlar mot 7 000 journalister från hela världen som är på plats för att bevaka fredagens bröllop.

Skickar stjärnorna

De amerikanska tv-kanalerna skickar sina allra största namn. Förutom Piers Morgan har CNN också Anderson Cooper på plats, ABC har skickat både Diane Sawyer och Barbara Walters och från CBS kommer Katie Couric som med sina 15 miljoner dollar om året, motsvarande 95 miljoner kronor, är världens bäst betalda nyhetsankare.

23 tillfälliga tv-studior har byggts upp utanför Buckingham Palace. Därifrån sänder de största brittiska, tyska, amerikanska och japanska tv-kanalerna live.

Rekordstor sändning

BBC, som ansvarar för att filma ceremonin, har en bemanning på 1 000 personer för att iscensätta det som beräknas bli världens största direktsända evenemang med två miljarder tv-tittare. Det är nästan en tredjedel av världens befolkning.

Lunchade med Diana

Men Piers Morgan är inte orolig för konkurrensen:

– Jag är på hemmaplan. Det tänker jag använda för att avslöja allt jag vet om kungligheterna.

Och det är en hel del efter hans tid som chefredaktör för Daily Mirror. Då träffade han hela kungafamiljen flera gånger och hade regelbundna luncher med prinsessan Diana. Vid ett tillfälle var prins William med under en två timmar lång lunch.

”Såg så blyg ut”

– Han var 13 och hade precis blivit kysst för första gången natten innan på en nattklubb. Det stod i alla tidningar och Diana retade honom för det under hela lunchen. Han såg så blyg ut och generad över att hans mamma pratade om den här tjejen som han hade hånglat med, säger Piers Morgan till Aftonbladet.

– Han försökte få ett glas vin också, vilket jag reagerade över eftersom han bara var 13. Det var plågsamt för allt var off the record då, men nu kan jag berätta det.

ARTIKELN HANDLAR OM