Totalstopp efter trafikolycka

Reporter: Anna Alexandersson, Mikael Löfström

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: P-O SÄNNÅS

En lastbil på tvären stoppar all trafik på delar av Essingeleden och vid Södra länken.

Enligt polisen kan bärgningen ta flera timmar.

– De försöker fördela trafiken och ta bort lastbilen. Det ser inte så bra ut, enligt Stockholmspolisens ledningscentral.

Den skadade chauffören omhändertas av ambulanspersonal i väntan på helikoptern. Enligt ledningscentralen kommer det att ta flera timmar innan trafiken kan släppas på igen.

– Långtradarens last måste över på andra fordon innan den kan knuffas upp på rätt köl. Vi pratar timmar, säger Stefan Färdigs på ledningscentralen.

Det rör sig om en slamsugningsbil med vatten och fekalier i lasten.

– Det är inget farligt gods, men allt måste tankas över till andra tankbilar för att vi ska kunna bärga slamsugningsbilen. Prognosen just nu är att detta kommer att ta flera timmar, säger Johan Winsnes vid Storstockholms brandförsvar.

Vittnen till olyckan berättar om kaoset på olycksplatsen.

– Jag körde precis bakom lastbilen och ser i kurvan hur bakvagnen börjar få sladd. Jag började bromsa direkt så hårt att bilen bakom mig höll på att köra in i mig. Då ser jag hur lastbilen välter och glider in i en stolpe och blir liggande över hela vägen, säger Josef Aho.

Han berättar att den kraftiga stolpen böjdes ordentligt.
– Vi trodde att chauffören dog för stolpen tryckte in förarhytten. Han var fastklämd och blodig men vid medvetande, enligt Josef Aho.

Publicerad: