Kungaparet inte kung på krogen - nobbades

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Bedrövad krögare i Tyskland upptäckte sitt misstag: "Vi framstår som idioterna i Ladenburg"

När kungaparet stannade till för en matbit på en krog i tyska Ladenburg – inte långt från där drottning Silvia föddes – fick de nobben direkt.

Värdshusvärden sade raskt att det var fullt – och hänvisade till en pizzeria.

Kungaparet, som varit på semester i huset på franska Rivieran, gjorde flera stopp på vägen.

Men när det kurrade i magen i Ladenburg gick detinte riktigt som de tänkt sig.

Här hemma skulle varje krögare med överlevnadsinsikt och självaktning trolla fram ett bord.

"Kände inte igen drottningen"

I drottningens födelseland Tyskland lär de flesta restaurangägare försökt ta ner månen och lagt på tallriken om de fått chans att ha Silvia och kungen som gäst.

Där skrivs spaltmeter om svenska kungafamiljen, men trots det var det i alla fall en som inte känner igen en sparv när den flyger in i munnen. 

– Jag har inte tid att läsa damtidningar dagen lång, så jag kände inte igen drottningen när hon bad om ett bord, erkänner värdshusvärdinnan Nadine Schellenberger för NTB.

– Vi framstår som idioterna i Ladenburg, suckar hennes man Michael Schellenberger.

Tipsade kungaparet om pizzeria

Nadine Schellenberger hade en inbokad bröllopsfest på sitt populära värdshus Zum Güldenen Stern, så när kungafamiljen helt inkognito knackade på dörren rekommenderade hon några konkurrenter i stan.

Kungaparet sågs senare käka pizza – innan de tutade och körde vidare mot Danmark där de dagen efter hade bättre lycka på restaurang Babette i Vordingborg på Själland.

Där fick kungaparet både chans att äta – och till efterrätt prata Vickans bebislycka med danska TV2 Øst, som upptäckte dem bara ett stenkast från redaktionen.

–  Tack tack, vi är jätteglada, sa drottningen.

Värdshusvärden ska skicka ursäkt

De bedrövade värdshusägarna skäms över händelsen i torsdags och lovar att skicka en officiell ursäkt till svenska kungaparet.

Hovets informationschef Bertil Ternert känner inte till att någon sådan har anlänt till slottet – och har inte hört kungaparet klaga över bemötandet.

– Jag uppfattar att det var restaurangägaren som var mest bedrövad, säger Bertil Ternert.

Publicerad: