Hunden fick tumör – ägaren opererade

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Tyckte det var för dyrt med veterinär – tog saken i egna händer

Den 14-åriga labradoren Nikita fick en tumör i foten. Ägaren tyckte att det blev för dyrt med veterinär, och bestämde sig för att operera själv.
Foto: AP
Den 14-åriga labradoren Nikita fick en tumör i foten. Ägaren tyckte att det blev för dyrt med veterinär, och bestämde sig för att operera själv.

14-åriga labradoren Nikita fick en tumör i foten.

Men hennes ägare tyckte att veterinären skulle bli för dyr – så han opererade själv.

– Det är inte djurplågeri, säger han till Fox.

Foto: AP
Hundens ägare, Alan MacQuattie, tyckte inte tt han gjorde något fel när han opererade sin hund.

Mannen och hans hund bor i Rhode Island, i USA.

Alan MacQuattie, som har ett förflutet i militären, tvekade inte när hans vän sedan 14 år, labradoren Nikita, fick en tumör. Han gick och köpte alkogel, skar bort cancersvulsten, och satte bandage på vovven.

– Jag hade inte råd med en veterinär, säger han till Fox News.

”Avskyvärd handling”

Men Nikita blev dålig av den hemmagjorda operationen. Hundens sår fick en otäck infektion och fylldes av var. Labradoren fick uppsöka riktig veterinärhjälp – som förfasades över ingreppet.

Den lokala veterinären kontaktade djurskyddsnämndens ordförande i Rhode Island, E.J. Finocchio, som även han säger sig ha blivit fullständigt bestört av mannens tilltag.

– Tänk på att den här mannen har skurit hela vägen in i hundens kött. Man måste ha utbildning, man måste ha bedövning, man måste ha rätt mediciner tillgängliga för att kunna göra något sånt här. Det var en avskyvärd handling, gjord av en man med total okunskap, säger han till Fox.

Åtalas för vanvård

Alan MacQuattie har nu åtalats för vanvård alternativt djurplågeri. Men i en intervju förnekar han att det han gjort är brottsligt.

– Att plåga ett djur är att slå det, eller att släpa runt det i dess ben eller något sådant. Men att bara försöka hjälpa ett djur… nej, det är inte djurplågeri, säger han till Fox.

Publicerad: