Rättsläkaren: Offret hade svår sjukdom

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-11

slogs ner på parkering Den 78-åriga kvinnan hade en sjukdom som gjorde henne känsligare för våld mot huvudet än en frisk människa, enligt rättsläkarens rapport.

Rättsläkarens rapport kastar nytt ljus över dödsdramat i Landskrona.

Enligt Aftonbladets uppgifter visar den att Inger, 78, hade en sjukdom som gjorde henne känslig för våld mot huvudet.

På onsdag väcker vice chefsåklagare Göran Olsson åtal mot den 23-åring som sitter häktad misstänkt för grovt vållande till annans död och grov misshandel efter Ingers död på Hemköps parkering i Landskrona 29 mars.

Nu är rättsläkarens undersökning klar.

Enligt vad Aftonbladet erfar visar rapporten att Inger hade ett aneurysm, blodkärlsbråck, i hjärnan. Det brast när hon slog i marken efter konflikten med 23-åringen. Tillståndet gjorde henne extra känslig för våld mot huvudet.

En olyckshändelse

– Man är skörare än om man tänker på en helt frisk person. S­edan beror det på hur våldet ser ut och vart det riktas. Det krävs en viss typ av våld för att kärlet ska spricka. En lättare örfil bör man till exempel klara, säger rättsläkare Jan Lindberg.

Varken polisens utredare Magnus Lörd eller 23-åringens advokat Leif Silbersky vill kommentera uppgifterna.

Men Silbersky vidhåller sin klients version om att allt var en olyckshändelse.

– Jag delar inte åklagarens ­inställning, säger han.

Polisen har gjort rekonstruktioner av händelsen på parkeringen och nyligen hördes även en minderårig släkting som befann sig i 23-åringens bil under dödsdramat. Vittnesmålet sägs ha stärkt mannens version.