Nyheter

Hacker-attack mot schweizisk bank

Av: 

Susanna Vidlund

NYHETER

"Operation Payback" hämnas på Wikileaks motståndare

Det är dags för vedergällning.

Hackare för "Operation Payback" slår nu till mot den schweiziska bank som i går fryste Assanges tillgångar.

Bankens hemsida attackerades och slogs på tisdagsmorgonen ut, rapporterar Newzglobe.

I går stängde den schweiziska banken PostFinance Julian Assanges bankkonto. Enligt banken hade Assange lämnat felaktiga uppgifter om sin bostadsort.

"PostFinance har avslutat sin affärsrelation med Wikileaksgrundaren Julian Paul Assange" skrev banken i ett uttalande.

Enligt banken ska Assange felaktigt ha uppgett att han var bosatt i Genève när han öppnade kontot. Hans tillgångar, motsvarande drygt 300.000 kronor, är nu frysta.

Wikileaks hade i annonser uppmanat människor att donera pengar till deras organisation via det konto, rapporterade BBC i går.

Payback mot Pay Pal

I dag slogs bankens hemsida ut. En grupp nätaktivister som kallar sig "Operation Payback" ska ha slagit till mot PostFinances sajt.

De planerar nu att forsätta sina attacker mot andra banker och kreditinstitut för att hämnas myndigheternas försök att censurera Wikileaks-material, skriver Newzglobe som uppger att den nätbaserade betalningstjänsten Pay Pal, som sedan i fredags har stoppat alla insamlingar till stöd för Wikileaks, är ett av de främsta målen.

"Olaglig verksamhet"

Genom Paypal har internetanvändare världen över tidigare kunnat donera pengar till Wikileaks. Pengar som är nödvändiga för att de ska kunna hålla igång verksamheten.

På sin blogg har Paypal tidigare motiverat sitt beslut med att Wikileaks göranden strider mot Paypals policy: "Vår betalningsservice får inte användas för aktiviteter som uppmuntrar, främjar, underlättar eller instruerar andra att delta i olagliga verksamheter".

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: