Islamhatare talar för SD

ALMEDALEN. Sverigedemokraterna använder Almedalen för att propagera mot islam – med hjälp av den amerikanske islamofoben Robert Spencer.

– Han tillhör den farligaste typen, säger Mohammed Kharraki, ordförande för Sveriges Unga Muslimer.

Författaren Robert Spencer tror att en muslimsk lobby försöker förstöra det västerländska samhället. Han hävdar att västvärlden står inför hotet att tvingas in i islam. I dag talar han i Almedalen för Sverigedemokraterna.

”Ska ta över Europa”

– Det muslimska kollektivet vill utöka inflytandet i väst för att etablera enklaver i Västeuropa. Som i Malmö där islamisk lag i realiteten råder, säger Spencer om sin syn på Sverige.

Ser du islam som ett verkligt hot mot västvärlden?

– Ja, självklart. Islams mål är att dominera, inte domineras. Det sa profeten Mohammed. Det finns otaliga vittnen som hört muslimska ledare säga att islam ska ta över

Europa och USA, säger han.

SD:s internationelle sekreterare, Kent Ekeroth, håller med:

– Jihad är ett långsiktigt hot mot Sverige och Europa. Vi ser redan tendenser: krav på sharialagar i Sverige, anpassningar av samhället och våld i kölvattnet av en stor muslimsk population som i Rosengård och Göteborg, säger han.

Hur ser du på att Spencer anklagas för islamofobi?

– Islamofobi är när man har en obefogad rädsla för något, men vår rädsla för islam är inte obefogad och det kommer Robert Spencer att redogöra för, säger Kent Ekeroth.

”Starka rasistiska åsikter”

Men Mohammed Kharraki, ordförande för Sveriges unga muslimer, är kritisk:

– Robert Spencer tillhör en grupp debattörer som har väldigt starka rasistiska åsikter. Han försöker måla upp en bild av muslimer som ett hot mot samhället, säger han.

Publisert: