”Det känns kränkande”

NYHETER

Danielssons utpekade älskarinna dementerar ryktena

Foto: Helen Eduards och Lars Danielsson på pressträff.

Efter intensiv ryktesspridning de senaste veckorna väljer nu departementssekreterare Helen Eduards att tala ut.

- Det finns ingen som helst grund för ryktena, säger hon till Ekot.

Den senaste tiden har det spekulerats intensivt om varför Lars Danielsson inte rakt ut kan säga var han befann sig på annandagen 2004. Ett av ryktena säger att han spenderade dagen med sin älskarinna - departementssekreterare Helen Eduards.

Nu väljer Helen Eduards att tala ut i Sveriges Radios Ekot samt tidningen Fokus för att få stopp på rykteskarusellen.

- Ryktet om att min närmaste chef Lars Danielsson och jag skulle ha ett förhållande finns det ingen som helst grund för.Vi har och har alltid haft ett strikt professionellt samarbete. Dessutom har vi alltid haft ett väldigt väl fungerande samarbete, säger hon till Ekot och berättar vidare att hon mått dåligt av ryktena som cirkulerat.

- Jag tycker det känns kränkande, det är olustigt för mig personligen och för min familj och mina vänner. Jag tycker också, utifrån perspektivet att vara en kvinna på mellanchefsnivå, att det känns kränkande inte bara för mig utan för kvinnor i största allmänhet att bli omtalade på det här sättet, säger hon.

Till tidningen Fokus säger hon att hon träffade Danielsson först den 28 december 2004 i samband med tsunamikatastrofen. De träffades överhuvudtaget inte på annandagen.

- Jag var ledig från arbetet. På eftermiddagen reste jag till Turkiet tillsammans med en väninna, säger hon till Fokus.

Läs mer

Tidigare artiklar

Anna Lindström