Svårt biten av dödlig kobra

Publicerad:
Uppdaterad:

Man attackerades i sitt hem – förd till sjukhus

Svårt medtagen fördes mannen till Sahlgrenska sjukhuset i ambulanshelikopter.
Foto: Joakim Eriksson
Svårt medtagen fördes mannen till Sahlgrenska sjukhuset i ambulanshelikopter.

Den röda spottkobran gick till attack mot sin ägare.

-Jag har blivit stungen av min orm, sa mannen när han ringde SOS Alarm.

Mannens tillstånd var vid 14-tiden på söndagseftermiddagen allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

Foto: Joakim Eriksson
Mannen lyckades själv fånga in ormen.

Mannen är hemmahörande i Björketorp i Marks kommun nära Borås. Enligt Göteborgspolisens presstjänst blev mannen, som är i 30-årsåldern, biten av sin orm i hemmet vid 23-tiden i går kväll. Han lyckades själv larma ambulans. Och fördes, mycket medtagen, snabbt i helikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Flera dödsfall varje år

Röda spottkobror orsakar flera dödsfall runt om i världen varje år. I sina tänder har kobrorna ett nervgift. Vanligtvis spottar de sitt gift, men när de jagar eller blir trängda kan de även bita och spruta in giftet i sitt offer. Symptomen av ett bett är brännande smärta, missfärgning, svullnad, huvudvärk, illamående, buksmärta, diarré, yrsel, kramper och medvetslöshet.

Lyckades själv fånga ormen

Efter att ambulanshelikoptern anlände till Sahlgrenska sjukhuset fördes mannen till intensivvårdsavdelningen för behandling.

Enligt polisen hade mannen själv lyckats få tag på ormen och stänga in den i terrariet igen innan ambulans och polis kom till platsen.

Joakim Andersson, Olle Castelius

Publicerad: