Miljonärens unga dotter mördade efter egen manual

NYHETER

Medan 17-åriga Kemi satt i fängelse för snatteri skrev hon en manual för hur hon skulle rånmörda äldre kvinnor.

I dag har hon dömts - för ett rånmord på Anne Mendler, 84.

Med prydlig handstil beskriver hon i manualen hur hon rånar och har ihjäl rika pensionärer. Själv hävdar hon att hon skrivit ett utdrag till en deckare - men likheterna med verklighetens mord på 84-åriga Anne Mendel är slående. Och framförallt - Kemis DNA har hittats på den döda kroppen.

14 knivhugg

Mordet begicks när Kemi var 17 år. Hon bröt sig in i den gamlas bostad i nordvästra London och dödade henne med 14 knivhugg.

- Det hon gjorde var ondskefullt. Hon är inte längre min dotter. Jag tycker inte ens om henne, säger hennes pappa, miljonären och fastighetsägaren Bola Adeyoola enligt Sky News.

Anne Mendel, som bakåt i tiden bodde granne med Kemis familj, hittades av maken Leonard Mendel. Kemi hade lämnat henne under en hög med ytterkläder i hallen.

Leonard, 81, försökte väcka henne med munmotmun-metoden, men det var för sent.

Åklagaren i fallet menar att Kemi valde Anne Mendel som ett enkelt offer att öva på - inför nästa mord på en rikare äldre kvinna.

Ville ha egna miljoner

Enligt manualen Kemi Adeyoola mål att rånmörda tills hon kommit över tre miljoner pund. I ett uttalande efter rättegången beskriver Anne Mendels familj chocken efter mordet.

- Mrs Mendels hela liv präglades av vänlighet och att ge upp sig själv för att finnas för andra. Det orättvisa sättet hon togs ifrån oss på har lämnat oss i total chock, skriver de enligt BBC.

Karin Henriksson