Trumps advokat: Jag betalade porrstjärnan

Uppdaterad 2018-03-13 | Publicerad 2018-02-14

Donald Trumps advokat Michael Cohen betalade 1,2 miljoner till tidigare porrstjärnan Stormy Daniels – som tidigare berättat om sin sexuella förbindelse med Trump.

Nu säger advokaten att han tog pengarna ur egen ficka.

– Varken Trumps företag eller Trump-kampanjen var inblandade i betalningen till miss Clifford och de har inte ersatt mig, varken direkt eller indirekt, säger han i ett uttalande till The New York Times.

Efter en golfrunda i Lake Tahoe år 2006 ska Donald Trump ha träffat porrstjärnan Stormy Daniels, som egentligen heter Stephanie Clifford, och haft sex. Samtidigt var hustrun Melania hemma och tog hand om hennes och Trumps son Barron, som bara var några månader gammal vid tidpunkten.

Nu bekräftar presidentens advokat, Michael Cohen, att han betalat 130 000 dollar, motsvarande ungefär 1,2 miljoner kronor, ur egen ficka till den tidigare porrstjärnan.

The Wall Street Journal har tidigare berättat att betalningen gjordes strax före presidentvalet, i oktober 2016, för att Clifford inte skulle berätta om sexträffen.

Förnekade – nu vänder han om betalningen

Så sent som i januari förnekade Michael Cohen betalningen – men nu bekräftar han alltså att transaktionen skett. Han hävdar dock att Trump-kampanjen eller Trumps företag inte ersatt honom för överföringen, utan kallar det för en ”privat betalning”, enligt The New York Times. Han menar också att betalningen till Clifford var laglig och inte ett en utgift i valkampanjen.

Michael Cohen säger enligt The New York Times att han gjort samma uttalanden till den federala valkommissionen som utreder transaktionen, efter att det gjorts en anmälan.

Advokaten vill däremot inte svara på om Donald Trump känt till betalningen och inte heller varför han gjort betalningen till den tidigare porrstjärnan.

LÄS VIDARE