DNA från urin kan fälla mördare

Publicerad:
Uppdaterad:

DNA från gärningsmännens urin kan fälla de män som misshandlade en 29-årig man till döds på Kungsgatan i centrala Stockholm.

Jagade Man, cirka 20 år, 170 – 175 centimeter lång, långt ljust hår, klädd i svart kavaj, jeans och ljusa tennisskor.  Man, 20 - 25 år, 170 –175 centimeter lång, svart, kort hår på hjässan ,längre i nacken, en så kallad hockeyfrilla. Klädd i svart kavaj, jeans och ljus, v-ringad tröja.  Teckningarna är gjorda efter polisens signalement och återger inte utseendet exakt.  Tipsa polisen: 08-4010474
Jagade Man, cirka 20 år, 170 – 175 centimeter lång, långt ljust hår, klädd i svart kavaj, jeans och ljusa tennisskor. Man, 20 - 25 år, 170 –175 centimeter lång, svart, kort hår på hjässan ,längre i nacken, en så kallad hockeyfrilla. Klädd i svart kavaj, jeans och ljus, v-ringad tröja. Teckningarna är gjorda efter polisens signalement och återger inte utseendet exakt. Tipsa polisen: 08-4010474

Dödsmisshandeln natten till torsdagen ska ha inletts sedan offret kommenterat att gärningsmännen kissade i en port. Polisens tekniker har undersökt porten och skickat prover till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping för analys. Det kan dock ta tid innan proverna är klara, enligt Citypolisens i Stockholm. Det är också osäkert om det verkligen går att hitta någon DNA i urinen.

Efterlysta

Polisen har gått ut med signalement på två unga män som misstänks för det brutala mordet.

Polisen ägnade måndagen åt att höra de vittnen som gett sig till känna. Ännu på måndagseftermiddagen hade ingen misstänkt gripits.

– Vi har inga namn, men vi har konkreta tips som vi bearbetar, säger Kjell Lindgren vid Citypolisen till aftonbladet.se.

 Tipstelefon

Utredarna vädjar fortfarande till dem som befann sig på brottsplatsen att höra av sig till polisen på en speciell tipstelefon som har inrättats och som är öppen dygnet runt.

Telefonnumret är 08-401 04 74.

Karin Lindblom, Oisín Cantwell

Publicerad: