Vilken dubbelmoral, TV 4!

NYHETER

Jag läste just att Tone stängs av från TV4 på grund av att hon "ger fel signaler" till tittarna och bristande trovärdighet pga en bild i bilaga till Slitz!

Det ger tydligen fel signal att Tone Bekkestad medverkat i Slitz bilaga "Sveriges 100 Sexigaste".

Min frågeställning till TV4 blir då följande:

1. Varför kan TV4 sända program som Paradise Hotel, där flera modeller som medverkat ibland annat Slitz och liknande tidningar får visas för TV4:s tittare? Ger inte det också fel signaler i så fall enligt TV4?

2. Olinda Borggren är programledare för TV4 100. Hon har gjort omslag för Slitz och medverkat i TV4:s dokusåpa Paradise Hotel.

3. TV4 kan tydligen ha Daniel Nylén som skvaller-ankare på deras webb, där de gladerligen öser ut nyheter om Marie Plosjö, Natascha Peyre, Elita Löfblad, Victoria Silvstedt mfl.

4. Varför kan man inte medverka i Slitz, men medverka annan media som till exempel Hänt Extra och liknande utan problem? Anses skvaller som seriös media av TV4? Är allt korrekt som publiceras i skvallermedia?

5. Vad är problemet med just Slitz? Det är ju inte en porrtidning Tone vikt ut sig i och särat på benen, då hade jag förstått det hela. Det handlar om en oskyldig bild där hon inte ens uttalar sig om något. Finns det andra tidingar folk på TV4 inte får synas i utan att riskera sparken? Har de blivit förvarnade om detta innan samt fått en vettig formulering/anledning om det hela i så fall kan man undra. Om inte, så har TV4 gjort väldigt fel.

6. TV4 har även haft med Bingo Rimér i flera av sina program, senast i Rampfeber. Går det i linje med vad TV4 gjort mot Tone? De kan alltså inte tillåta Tone medverka i Slitz för att visa sitt avståndstagande till en tidning riktad mot män, men i andra änden ha med de som skapar dessa tidningar samt modeller som medverkar i dessa i sin egen dokusåpa och andra program?

Dubbelmoral TV4

TV4 kan alltså inte ha någon som jobbar på kanalen som viker ut sig (i detta fall pga en liten bild i en bilaga), men de kan visa program där deltagare tidigare har gjort utvik eller förväntas göra utvik efter deras egna dokusåpa? Jag förstår inte riktigt den röda tråden hos TV4. Väldigt luddig och diffus signal.

Det måste finnas andra underliggande skäl helt enkelt angående Tone, exempelvis att hon är norska och inte pratar svenska, vilket jag tror många tittare stör sig mer på än en liten bild i Slitz bilaga (Norge är ett underbart land så ingen missförstår mig). En annan teori är kanske att hennes chef har något personligt agg mot Tone eller tidningar som Slitz och använder situationen som argument.

Profiterar på utviksmodeller

Inte blev Josefine Öqvist avstängd från Svenska damlandslaget i fotboll för sitt omslag i Slitz!

Och inte tror jag prinsessan Madeleine tvingas abdikera för hon råkade hamna som nummer ett i samma bilaga som Tone.

Även Anna Lindmarker finns med på Slitz 100 lista! Då borde även hon ligga i riskzonen.

TV4 kan alltså inte i ena ändan låta sin egen personal medverka tidningar som Slitz, men de kan i andra ändan själva lyfta fram modeller som tidigare "vikt ut" sig i dessa tidningar och profitera på dem i sin egen dokusåpa "Paradise Hotel" och skapa nyheter samt media-jippo av det hela! Vilket jävla bullshit om jag får utrycka mig odiplomatiskt.

Vi lever i Sverige år 2006! Valrfihet och demokrati ska väl råda även på TV4 hoppas jag?

Läsarartikel

Läs mer:

Tony Kollberg