Midsommar

Midsommar - blodig fest

NYHETER

Här tar polisen våldsmannen - på bar gärning

slogs blodig med en flaska Mannen som firade midsommar på Grönhags camping på Öland slogs blodig med en flaska. En 22-årig man greps strax efteråt av polisen misstäkt för grov misshandel. Helgaftonen på Öland beskrevs som stökig. Sent i natt rapporterades dessutom ett skottdrama på ön.

slogs blodig med en flaska Mannen som firade midsommar på Grönhags camping på Öland slogs blodig med en flaska. En 22-årig man greps strax efteråt av polisen misstäkt för grov misshandel. Helgaftonen på Öland beskrevs som stökig. Sent i natt rapporterades dessutom ett skottdrama på ön.

Foto: david miklic

Midsommarnatten blev ovanligt blodig.

Här grips en 22-årig man på bar gärning efter att ha slagit en flaska i huvudet på en man.

Sent i natt hittades en man skjuten.

En kvinna på Öland slog i natt larm till polisen och berättade att hon hade en skottskadad man i sin bil - och att hon behövde hjälp med att få honom till sjukhus.

– Han gick emellan och försökte medla i ett bråk mellan några andra personer, säger Glenn Adolfsson, vakthavande befäl vid Kalmarpolisen till TT.

Mannen fördes till Kalmar för vård och kunde enligt polisen lämna sjukhuset senare under midsommardagen. Tidigare under kvällen var flera personer inblandade i ett stort bråk på Grönhags camping i Köpingsvik, nordost om Borgholm.

Började bråka

Vid midnatt blev flera män i 20-årsåldern osams - och började bråka.

Mängder av campingbesökare fick se hur bråket urartade och en av männen plötsligt började slå en flaska i huvudet på en av de andra.

Kraftigt blödande från huvudet fördes en av männen i ambulans till lasarettet i Kalmar.

En 22-årig man greps strax efteråt och misstänks nu för grov misshandel.

-Någon ska ha kastat iväg något inne på campingen och då har det utlöst det här större bråket. Folk har varit rätt berusade och det har varit många personer inblandade, säger Ulf Martinsson, kriminalinspektör vid Kalmarpolisen.

Även på andra platser i landet blev midsommarfirandet stökigt med mycket bråk och fylla.

Två knivskurna

I Stockholm blev två personer knivskurna på Fridhemsgatan vid 21-tiden. De båda männen träffades i axlarna av knivhuggen och fördes med ambulans till sjukhus, dock ej med livshotande skador.

Enligt flera vittnen sprang gärningsmannen från platsen.

- Vi har inte gripit någon, men vi har ett signalement på honom, sa Lennart Nordén, vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral i natt.

Vid 02-tiden i natt fördes ytterligare en man till sjukhus efter att ha knivskurits i Fisksätra utanför Stockholm.

Två män knivskars, varav en allvarligt, vid Medborgarplatsen i Stockholm natten till midsommardagen.

Knivskärningen inträffade utanför en restaurang på Götgatan strax efter klockan tre. De två männen i 25-årsåldern knivskars i samband med ett större bråk på gatan utanför restaurangen. Den ene fick tre-fyra knivhugg i ryggen och eventuellt en lunga punkterad medan den andre knivskars i skuldran. Båda fördes till sjukhus, uppger Södermalmspolisen.

Sju våldtäkter under midsommarafton

Läs mer:

Tomas Kvarnkullen, TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Midsommar

ÄMNEN I ARTIKELN

Midsommar

Våldsbrott