Arlanda

Snöröjare misstänks för rattfylleri – under snökaos på Arlanda

Arlandapolisen: ”Väldigt allvarligt”

Av: 

Jamshid Jamshidi

NYHETER

Arlanda drabbades av flygförseningar när snön vräkte ner under fredagen.

Då blev en åkare som röjde snö stoppad av polis efter larm om att han luktat sprit.

– Han blåste positivt och misstänks för rattfylleri, det kunde ha hänt väldigt allvarliga saker då det var inne på flygplatsområdet, säger Håkan Larsson på Arlandapolisen.

Snöovädret orsakade stora problem på Arlanda flygplats under fredagen. Flygtrafiken försenades av den stora mängden snö som vräkte ner på landningsbanorna.

Extra många plogbilar kallades in för att arbeta med den intensiva snöbekämpningen.

Men strax efter klockan 21 ringde en person på Arlanda till polisen och berättade att en av de inhyrda åkarna som röjde snö luktade sprit, enligt uppgifter till Aftonbladet.

En polispatrull skickades ut till platsen och kontrollerade föraren till plogbilen.

– Han blåste då i sållningsinstrumentet och den visade positivt, han är därför misstänkt för rattfylleri, säger Håkan Larsson, stationsbefäl på Arlandapolisen.

Inne på flygplatsområdet

Mannen omhändertogs och fördes till polisstationen för att undersökas.

– Där fick han utföra ett alkoholutandningsprov. Jag vet inte närmare vad analysresultatet blev och vilken gräns den nådde upp till, men han är misstänkt för att ha kört ett arbetsfordon rattfull, säger Larsson.

Körkortet blev även indraget i samband med att anmälan upprättades.

– Det finns också regler inne på flygplatsområdet, och då han blåste positivt blir han även av med sitt körtillstånd. För man måste ha ett särskilt tillstånd och utbildning för att köra på airside, och det är Swedavia som utfärdar dessa, säger Larsson och tillägger:

– Det är en trafikfara överallt när man kör rattfull, men det kan hända väldigt allvarliga saker när det är inne på området där alla flygplan lyfter och landar.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Arlanda

Stockholm Arlanda Airport

Brott

Snöoväder