Spelarna har inte hjärtat med sig

NYHETER

I dag har Hammarbys supportrar samtal med spelarna

1 av 2 | Foto: STEFAN NILSSON
Frustrerad Hammarbys dåliga resultat i allsvenskan gör fansen frustrerade. Och nu har det gått så långt att man kallar till samtal. "Vi vill få dem att förstå att de har vårt stöd till 100 procent om de ger 100 procent" säger Ulric Jansson i Bara Bajare.

Hammarby är sist i allsvenskan.

Fansen har fått nog.

I dag har de ”samtal” med spelarna.

- Vi är väldigt frustrerade, säger Ulric Jansson i Bara Bajare.

Det kan vara rätt enkelt att vara fotbollspelare i Hammarby.

Om man vinner. Och tar guld. Men rätt svårt också.

Som den här våren och sommaren.

Fansen kräver segrar. Och efter svenska mästarnas fiaskostart på allsvenskan har supportrarna fått nog.

- Spelarna har inte hjärtat med sig. De måste börja kriga, säger Ulric Jansson i Bara Bajare.

Utvalda spelare

Han är ett av fansen som möter några utvalda spelare i dag för ett samtal.

I går hade Hammarby träningsfritt. I dag är det träning igen men ingen vanligt sådan. Fansen väntar på svar.

- Vi är naturligtvis väldigt frustrerade. Vi måste på något sett få en dialog med spelarna. Man kan göra snabba förändringar med ett tränarbyte men när det kommer till kritan handlar det om viljan. Det är det vi kräver av dem. Den håglöshet som nu finns måste bort, säger Ulric Jansson.

Förklara?

- Vi vill förmedla till dem, att åker de ut i år blir de inte odödliga för att de vann allsvenskan, utan för att de spelade ut Hammarby ur allsvenskan, säger Ulric Jansson.

Mötet med spelarna är redan bokat.

- Vi kommer prata med några av ledargestalterna i Hammarby. Ett förutsättningslöst snack. Vi vill få dem att förstå att de har vårt stöd till 100 procent om de ger 100 procent, säger Ulric Jansson.

Peter Markstedt i Hammarby instämmer i kritiken och har inget emot en dialog med supportrarna.

"Kritiken är befogad"

- Vill de prata med mig ställer jag självklart upp, säger Peter Markstedt.

- Kritiken är befogad och vi har väntat på någon form av reaktion. Hade vi inte haft våra supportrar hade vi aldrig vunnit SM-guld. Utan dem är vi inget, fortsätter han.

Enligt Ulric Jansson är det här inget "kvartssamtal" som andra supportrar håller på med

- Det här är inget fånigt "kvartssamtal" utan ett mycket seriöst problem för oss. Om vi åker ur, hur många av spelarna kommer vara kvar i truppen då? Men vi supportrar är kvar med skiten. Vi står kvar i ettan men inte dom, säger

Ulric Jansson.

Hur kommer samtalet gå till?

- Vi tänker inte tvinga någon. De som vill får vara med. Det handlar om ömsesidig respekt. Vi går inte dit för att hota någon, men spelarna måste inse att det här är väldigt seriöst från vår sida, säger Ulric Jansson.

Hur ska Hammarby vända det här?

- Jag tycker att spelarna behöver gå till sig själva. Komma ihåg hur de tänkte förra året när de bestämde sig för att kriga för varje boll. Den inställningen måste de hitta igen, säger Ulric Jansson.

Inga supporterhot

Några hot eller något obehag har Peter Markstedt inte känt av från supporterhåll och han hoppas den trenden håller i sig.

- Det var ju turbulent för några år sedan så det är bra att ta diskussionerna innan det ballar ur och blir aggressivt, säger han.

Hur ska ni då vända det här?

- Det är svårt att veta vad som är fel. Vi måste ta oss i kragen och precis som fansen säger, "börja kriga". Supportrarna har gjort sitt och kan inte göra mer. Nu är det upp till oss, säger Peter Markstedt.

Erik Thulin