Tuff utgallring väntar

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Eleverna förbereder sig både mentalt och fysiskt

1 av 2 | Foto: Strix
Jessica ger sin tolkning av Dolly Partons "Working 9 to 5"

Dramatik och saftigt kändisskvaller. Det är lika bra att våra blivande artister vänjer sig vid sådant.

Men kommer de någonsin att vänja sig vid nervositeten inför scenframträdanden?

Nervositeten inför veckofinalen ökade och allra värst var det för Morgan eftersom han blivit rejält sjuk. Han kände sig enormt låg och kände redan nu att veckofinalen var körd för hans del. När han senare repade med bandet blev det ännu värre:

– Jag kunde inte få fram en ton, det var riktigt pinsamt och hemskt...

Gamla pärlor

Men för en stund kunde han släppa tankarna på söndagen: det var nämligen dags för tjejerna att genomföra sin 70-tals-show. Gamla odödliga hits gjorde att killarna jublade. Det blev stående ovationer och Monica berömde:

– Ni har gjort ett jättebra jobb, ni kan vara helnöjda med detta!

Senare blev det dags för en så kallad tillitsövning. Den gick ut på att lära känna varandra bättre och framförallt ta reda på mer om de man haft minst kontakt med. Det blev även lite tid över till improvisationsövningar och dramaläraren Ronny Eck berömde sina elever:

– Ni är otroligt avslappande och det känns att ni är ett bra gäng.

Besök i ”ladan”

Senare på kvällen var det dags att besöka Olssons Lada, ett ställe alla både fasade inför och längtade efter. Det är i "ladan" veckofinalerna ska äga rum så våra vänner passade på att gå husesyn och blev rejält imponerade av vad de såg.

Nästa dag var veckofinalen åter på tapeten då Monica presenterade söndagens jury, samtliga med gedigen erfarenhet från artistbranschen.

Simon konstaterade efter mötet:

– Om jag åker hem och är nöjd med mitt framträdande är det OK!

Taggade till tusen

Det hade blivit dags att åka in till Skövde där veckofinalen senare skulle hållas och väl på plats plöjde de igenom kvällstidningarna. Det visade sig att Johan skapat rubriker i och med romansen med förra säsongens Fame Factory-deltagare Mathias Holmgren.

– Det är inget man tycker att så många ska ha så mycket att göra med egentligen. Men det är väl bara att acceptera att det är den branschen man gett sig in i.

Efter att ha plöjt igenom skvallerspalterna kallade åter verkligheten: repetitioner inför finalen stod på schemat. Från att ha varit oroliga och missmodiga vände det nu plötsligt och killarna kände hur adrenalinet börja pumpa runt. Även Morgan blev taggad:

– Det jag vill göra nu är att göra bra ifrån mig så att man känner att jag är förtjänt av den här platsen...

Anna Bergstrand

Publicerad: