Sol hela helgen!

NYHETER

Härligt sommarväder i hela landet

Äntligen!

Här kommer en riktigt god nyhet för alla helg- och semesterfirare.

- På lördagen kommer ett högtryck in över hela landet, säger Bodil Aarhus Andrae, meteorolog på SMHI, till aftonbladet.se.

Helgen kommer att bli strålande i nästan hela landet. Redan i morgon – fredag – är de senaste lågtrycket historia. Efter en otrolig försommar har vädret allt mer börjat likna de flesta svenska somrar.

Men nu väntar flera riktiga höjdardagar för den som inte givit upp hoppet om en solbränna på hemmaplan.

- Den kallfront med regn och åska som under i dag låg över större delen av landet drar vidare norrut under natten och morgonen, säger Bodil Aarhus Andrae.

Mitt på fredagen kommer den att förstöra vädret i norra Norrland, eftersom den fortsätter att ge åska och regn. Men resten av landet klarar sig betydligt bättre.

- Söder om den blir det växlande molnighet och risk för någon skur i västra Svealand och västra Norrland, säger Bodil Aarhus Andrae.

I resten av landet kommer stackmoln att bildas fram under dagen, men i längs kusten blir det soligt. Särskilt Gotland får njuta av solen.

20 – 25 grader

Temperaturen kommer under hela helgen vara något lägre än tidigare under veckan, men solen kompenserar nog detta. Runt 20 – 25 grader över hela landet.

På lördagen kommer ett högtryck in över hela landet. Enligt SMHI kan norra Lappland få lite regn, men i övrigt blir det sol eller lättare stackmoln över hela landet.

- Det blir en riktigt fin dag. Det har vi sett ganska länge, så den tror vi på, säger Bodil Aarhus Andrae.

Under söndagen så försvinner de sista resterna av lågtrycket – hela landet slipper nederbörd.

- Soligt från Skåne och upp i större delen av landet. Det blir en bra dag, säger Bodil Aarhus Andrae.

Det mesta tyder dessutom på att nästa vecka blir fin. Något rejält lågtryck är inte på väg och risken för regn är liten. Dessutom tyder rapporterna som gjorts i dag på ännu högre temperaturer – mellan 25 och 30 grader.

Mattias Lundell