Klantigt men det påverkar inte förtroendet

NYHETER

Mellin och Gröning tror inte att dubbla bidraget skadar Persson

Göran Perssons bidrag för dubbelt boende sticker folk i ögonen – men får knappast någon betydelse för hans ställning som statsminister.

Det säger Lena Mellin, chef för Aftonbladets samhällsredaktion.

Göran Persson själv ville i dag på förmiddagen inte kommentera uppgifterna till Aftonbladet.se.

- Jag tror inte det här påverkar Göran Persson överhuvudtaget. Det är andra faktorer som är avgörande för statsministerns förtroende, säger Lena Mellin.

Statsministern har kvitterat ut avlöningsförstärkningen på 4 400 kronor i månaden sedan 1996, totalt 360 800. Sedan skilsmässan från Annika Persson i december i fjol bor Göran Persson i tjänstebostaden i Sagerska huset eller på residenset i Harpsund.

- Det är pikant att han inte avstått från bidraget sedan han flyttade, men jag tror inte det har någon betydelse.

Gröning: ”Klantigt”

Lotta Gröning är politisk chefredaktör vid Norrländska Socialdemokraten i Luleå. Hon tycker Göran Perssons handlande är ”klantigt”.

- Det finns en opinion bland människor mot politiker med förmåner. Folk är förbannade över att många politiker till synes inte lever som de lär.

- Men för statsministerns ställning betyder det knappast något. Jag skulle tro att han avsäger sig bidraget och betalar tillbaka de pengar det rör sig om.

På onsdagsförmiddagen sökte Aftonbladet upp Göran Persson för att få en kommentar till uppgifterna. Men statsministern ville inte svara på Aftonbladets frågor.

Rickard Westman