Polisen avlossade varningsskott mot flyende man

1 av 3
NYHETER

Polisen sköt varningsskott vid en insats i stadsdelen Vivalla i Örebro.

Ett antal män – som enligt vittnen dragit runt och slagit sönder saker – konfronterades i en lägenhet.

– När polisen kommer dit flyr en av dem ut ur ett fönster. I samband med det avlossar polisen ett varningsskott i luften, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen larmades om att flera maskerade och beväpnade personer setts i området vid 18-tiden på söndagen. De ska ha haft ett pistolliknande föremål och kniv, enligt vittnesuppgifter.

– Ett antal ungdomar har rört sig i området och slagit sönder saker. Vi har lokaliserat dem till en lägenhet och nu är vi i lägenheten och försöker reda ut saken, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

I samband med att polisen dök upp vid lägenheten hoppade en av de misstänkta gärningsmännen ut ur ett fönster.

– Polis följde efter. Den här killen vänder sig om mot poliserna och rör sig mot dem. Då beordrar de honom att stanna vilket han inte gör. Då avlossar man ett varningsskott i luften. Det hjälper inte utan han försvinner, säger Peter Persson.

– Anledningen till att man avlossar varningsskott är att vittnen säger att de här männen haft en pistol i samband med att de gått runt och slagit sönder saker.

Kända av polisen

Personerna i lägenheten hölls kvar för förhör men har inte frihetsberövats. Däremot har polisen skrivit ett antal anmälningar om skadegörelse.

Gänget består av mellan tre och tio personer, enligt polisen. Merparten är födda i mitten av 1990-talet och kända av polisen sedan tidigare.

Polisen söker efter mannen som flydde.

– Vi har inte gripit honom, men vi ligger bra till utredningsmässigt. Han är misstänkt för grovt vapenbrott, säger Peter Persson vid 20.45-tiden.

Ingen person skadades.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro