Utredare jagar ledtrådar om flygkraschen

NYHETER

Den mänskliga faktorn, tekniskt haveri eller väderförhållanden? Det är fortfarande oklart vad som orsakade flygkraschen utanför Moskva i vilken 71 människor omkom.

Flygplanet, ett passagerarflygplan av typen Antonov AN148, störtade efter bara några minuter i luften, strax sydost om den ryska huvudstaden. Samtliga ombord, 65 passagerare och sex personer i besättningen, omkom i kraschen.

Bland de döda finns tre barn, enligt den passagerarlista som ryska myndigheter gått ut med.

Snön ligger tät över nedslagsplatsen vilket tvingat räddningsarbetare att gå den sista biten till fots för att nå flygplansvraket.

Rekordmycket snö har fallit i Ryssland under de senaste veckorna och haverikommissionen uppger att den tittar på väderförhållanden som en möjlig förklaring till kraschen. Myndigheterna tycks dock i nuläget utesluta terrorbrott.

Arbetet med att identifiera offren kommer att kräva "genetisk expertis" och kan dröja mellan två och tre månader, enligt Rysslands transportminister Maksim Sokolov.

Flygplanet försvann från radarn omkring fyra minuter efter att det lyft från flygplatsen Domodedovo, enligt myndigheterna. Det rapporteras ha varit sju år gammalt och köptes in för ett år sedan av flygbolaget Saratov från en tidigare ägare.