Här är dödsoffren i terrordådet i Frankrike

NYHETER

En hjältepolis, en slaktare, en pensionerad vinmakare och en byggarbetare som älskade poesi.

Här är de fyra personer som dödades under fredagens terrordåd i södra Frankrike.

Nu står det klart vilka som dödades i fredagens islamistiska terrordåd i södra Frankrike.

Radouane Lakdim, 25, fransk medborgare som var född i Marocko, dödade två pensionärer, en slaktare och en polis innan han sköts ihjäl av polis. Han fanns med på en lista över personer med misstänkta terrorkopplingar, men hade inte ansetts utgöra ett omedelbart hot.


Jean Mazières, 61

 

JEAN MAZIÈRES, 61

Vinmakaren Jean Mazières hade nyss gått i pension. Han var gift och hade en 19-årig dotter, skriver Le Figaro.

Jean Mazières var en omtyckt person i lokalsamhället och satt bland annat i en festkommitté, säger Marc Rofes, borgmästare i staden Villedubert. Mazières familj hade bott i staden i fyra generationer.

– Han var en väldigt lättsam person, älskade livet, älskade fester. Han var verkligen på fel plats vid fel tillfälle, säger borgmästaren Marc Rofes, till AFP.

Vid 10-tiden på fredagen befann sig Jean Mazières i den Carcassonne. Han satt i en bil, en vit Opel Corsa, när terroristen kapade bilen och i samband med det sköt Mazières med flera skott.

Tillståndet för föraren av bilen, en portugisisk medborgare, är fortfarande kritiskt. I Carcassonne besköts även en grupp kravallpoliser som var ute och joggade. En av dem träffades och fördes till sjukhus.


Christian Medves, 50

 

CHRISTIAN MEDVES, 50

Slaktaren Christian Medves arbetade på mataffären Super U, i staden Trèbes, en knapp mil från staden Carcassonne där bilen kapades. Ett gisslandrama utspelade sig i matbutiken under tre timmars tid.

Han hade nyss fyllt 50, var gift, hade två barn och fick sitt första barnbarn för ett år sedan, skriver lokala medier.

– Vi vet fortfarande inte vad som hände. Men som vän till Christian vet jag att han hade velat försöka ingripa, säger Franck Alberti, som varit Christian Medves vän hela deras liv.

 


Herve Sosna. 65

HERVE SOSNA, 65

Den pensionerade byggarbetaren Herve Sosna befann sig vid köttdisken i mataffären Super U, när han sköts ihjäl.

Hans bror berättar för en lokaltidning att Herve Sosna besökte mataffären två gånger i veckan, och att de träffades varje dag. Herve Sosna beskrivs som en ”local” i Trèbes som ägnade mycket tid åt att läsa, särskilt dikter.

– Han ville inte lämna Trèbes, så han blev byggarbetare. Han bad aldrig om någonting, och så dödades han. Bara sådär, säger brodern William Durand.

 


Foto: LA GAZETTE DE LA MANCHE
Hjältepolisen Arnauld Beltrame.

ARNAULD BELTRAME, 44

Det mest uppmärksammade dödsoffret i terrorattacken har blivit känd som ”hjältepolisen” över hela världen.

När situationen på Super U utvecklades till ett gisslandrama förhandlade polisen Arnauld Beltrame med Radouane Lakdim, och erbjöd sig själv i utbyte mot en kvinna som tagits som gisslan.

Beltrame uppges ha blivit både knivhuggen och skjuten av terroristen, och dog på sjukhus av sina skador.

Arnauld Beltrame var redan borgerligt gift, men han och hans fru förberedde för ett kyrkbröllop den 9 juni. Vigseln skedde i stället när Beltrame låg på dödsbädden.

– Jag gav honom äktenskapets sakrament och de sjukas sakrament, säger prästen Jean-Baptiste till Le Monde.

Såväl Frankrikes president som inrikesminister har hyllat Arnauld Beltrame för hans hjältemod.

1 av 2 | Foto: ERIC CABANIS / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM

Frankrike

Terrorism