Polisen jagar våldtäktsman i Skellefteå

Går ut med signalement

avOskar Forsberg

En kvinna våldtogs i helgen utomhus i Skellefteå.

Gärningsmannen flydde från platsen efter att ett vittne passerat, vilket Aftonbladet tidigare rapporterat om.

Efter nya förhör med kvinnan går nu polisen ut med ett signalement och vädjar om hjälp från allmänheten.

I helgen, under natten mellan den 10 och 11 november ägde en våldtäkt rum i Skellefteå.

En kvinna gick ut från nöjeslokalen Verandan vid ett-tiden för att ta lite luft.

1 av 2 | Foto: Polisen
Polisen har lagt ut en bild på den plats där den misstänkta våldtäkten har ägt rum och uppmanar människor som har gjort iakttagelser att höra av sig.

Avbröts av vittne

Kvinnan gick ner till strandpromenaden, men tyckte att det kändes otäckt att gå där. Därför gick hon upp till Strandgatan.

På trottoaren kom en man upp bakom kvinnan och tryckte upp henne mot en husfasad. Där utförde han sexuella handlingar som, enligt polisens utredare, är att jämföra med samlag.

Under händelseförloppet kom en kvinna förbi och frågade ”vad händer”? Gärningsmannen avbröt då våldtäkten och flydde från platsen, vilket Aftonbladet kunde rapportera i måndags.

”Såg städad ut”

Polisen har fortfarande inte fått tag i vittnet som gick förbi, men har kunnat genomföra nya förhör med kvinnan som utsattes för övergreppet. Utredarna har i förhör lyckats få fram ett preliminärt signalement på den misstänkte våldtäktsmannen.

Mannen såg städad ut och hade ljust hår som var blont eller cendréfärgat och ”tillrättalagt”. Han var ljus i hyn och var vid tillfället klädd i en mörk jacka. Kvinnan som med skor är ungefär 170 cm lång uppger att mannen var längre än henne, enligt polisen.

Utredarna har anledning att tro att mannen befunnit sig på nattklubben Verandan under den aktuella kvällen och natten.

Efterlyser bilder och filmer

Därför vill polisen att personer som befunnit sig på Verandan och fotograferat och filmat den aktuella tiden hör av sig.

”Vi vill därför att de personer som lagt upp något på sociala medier eller endast fotograferat inne på nattklubben kontaktar polisen via vår särskilda tipstelefon på telefonnummer 073-020 58 16”, skriver man på sin hemsida.

Som Aftonbladet tidigare rapporterat vill man också komma i kontakt med den kvinna som avbröt våldtäkten.

”Den kvinna som avbryter våldtäkten är vi fortfarande intresserade av att komma i kontakt med. Vi vill även komma i kontakt med andra människor som gjort iakttagelser angående en kvinna som lämnat verandan och gått söderut mot strandpromenaden vid 01-tiden natten mot söndag samt händelseförloppet på Strandgatan”, skriver man.

Vet du något om våldtäkten i Skellefteå eller har bilder från krogen ”Verandan” från den aktuella tiden? Hör av dig till polisens tipstelefon 073-020 58 16.

ARTIKELN HANDLAR OM