Gripna i Malmö kopplas till mord i Spanien

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Johan Nilsson/TT
En 26-årig man misstänkt för inblandning i mordet på en svensk man nära Málaga i Spanien har häktats i Malmö. Arkivbild.

NYHETER

En 26-årig man misstänkt för inblandning i mordet på en svensk man nära Málaga har häktats i Malmö. Han vill inte lämnas ut till Spanien, där flera andra redan är frihetsberövade för brottet – som tros ha kopplingar till organiserad brottslighet.

Den 26-årige mannen gick först med på att lämnas ut, men ändrade sig sedan skriver Sydsvenskan.

– Han medger utlämning, men vi kräver att vissa formella saker är uppfyllda, säger mannens försvarsadvokat Sven-Eric Ohlson till tidningen.

Kopplas till mord

26-åringen och ytterligare fem personer i åldersspannet 24–60 år greps i Malmö tidigare i veckan och har begärts utlämnade från Sverige misstänkta för grova våldsbrott i Spanien, skriver tidningen. De har alla kopplingar till den organiserade brottsligheten i Malmö och några av dem kopplas enligt Sydsvenskan till mord i staden.

Polisen i Málaga bekräftar för TT att männen är misstänkta för inblandning i mordet på en svensk man i staden Mijas drygt tre mil söder om Málaga i somras. Det var den 17 augusti som spansk polis hittade två svårt skadade män, slagna i handbojor, i en bostad i Mijas. En av dem dog på platsen och den andre fördes till sjukhus i Málaga.

Nya förhandlingar

Tre svenska medborgare, i åldrarna 20 till 27 år, greps dagen efter i en bil när de försökte ta sig till Marocko. Totalt sitter sex personer frihetsberövade i Spanien misstänkta för inblandning i brottet, skriver Diario Sur. Samtliga uppges tillhöra en kriminell organisation som bland annat sysslar med narkotikahandel.

En särskild domstolsförhandling ska hållas om utlämnandet av 26-åringen i Malmö, skriver Sydsvenskan. Men misstankarna mot honom är så starka att han ändå häktas i väntan på den.

Även de övriga misstänkta i Sverige ska hanteras på samma sätt. Ytterligare fyra förhandlingar är utsatta till fredagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN