Hotfullt kedjebrev sprids över landet – sätter skräck i barn

Publicerad 2016-10-04

Redan för några år sedan fick tusentals barn hotfulla kedjebrev via sms och sociala medier. Och nu är spöket "Theresa Fidalgo" i gång igen.

Av rädsla har flera barn skickat brevet vidare och nu slår både föräldrar och skolpersonal runtom i landet larm.

”Min dotter var rädd att hon skulle bli hemsökt”, skriver en förälder på Facebook.

"Hej….. Jag heter Theresa Fidalgo. Jag är ett spöke. Du läste rätt, jag dog år 1983. Var inte rädd jag har inte mördat nån, men jag kommer att mörda just DIG. Om du inte skickar detta till över tio personer inom veckan så kommer jag stå i ditt rum på natten”.

Så lyder delar av det kedjebrev som just nu sprids över landet via sociala medier, vilket Folkbladet var först att berätta om.

En gammal vandringssägen

Oroliga föräldrar i både Stockholm, Dalarna och Västerbotten har hört av sig. En förälder vittnar om att hennes barn fått tre meddelanden och att dottern var rädd för att bli hemsökt.

En annan säger sig förstå att barnen skickar detta vidare, "av rädslan för att det faktiskt är något där i rummet på natten”, skriver en förälder på Facebook enligt SVT Nyheter Västerbotten.

Det hotfulla budskapet från spöket "Theresa Fidalgo" är dock en gammal vandringssägen, som spridits på nätet flera gånger tidigare.

Berättelsen handlar om en flicka som dog i en bilolycka och som nu är ett spöke som hemsöker barn.

"Skära av din hals med ett svärd"

”Jag kommer att väcka dig och låta dig säga dina sista ord och sedan kommer jag att skära av din hals med ett svärd”, lyder fortsättningen på det skräckinjagande brevet.

I Umeå har elever på Backens skola också fått de skrämmande meddelandena, och skolpersonalen har därför valt att skicka ut information till föräldrarna.

– Då kan de fråga sitt barn om de har fått det. För oss handlar det om att vara närvarande vuxna. Det som ingår i barnens vardag behöver vi hjälpas åt med, säger Lisa Laestander Flod, rektor på Backens skola till Folkbladet.

Följ ämnen i artikeln