Helt stopp i tågtrafiken efter olycka

Publicerad 2016-11-24

SJ-tåget spårade ur vid Borlänge station på onsdagskvällen.

Nu är det helt stopp i tågtrafiken.

– Det är totalstopp för all trafik förbi Borlänge, säger Thomas Phil vid Traifkverket.

Precis efter att SJ-tåget hade lämnat Borlänge station i riktning mot Falun som det spårade ur under gårdagskvällen. Därför är det just nu helt stopp i tågtrafiken – och stoppet väntas pågå i flera timmar till.

– Det beror på urspårningen i går och det är totalstopp för all trafik förbi Borlänge, säger Thomas Phil på Trafikverkets pressjour.

Dessa tåg påverkas

Stoppet påverkar tåg mot Falun/Gävle, Mora, Hallsberg och Stockholm. Totalt handlar det om 41 avgångar varav några leds om men andra blir inställda.

Trafikverket uppmanar alla resenärer att kontakta sitt tågbolag de reser med för att få mer information om eventuell ersättningstrafik.

– Jag får hänvisa till de olika tågbolagen för mer information om trafiken, säger han.

Stopp till lunchtid

En första prognos för när problemet kan vara löst är vid 08.30-tiden, men Trafikverket meddelar senare att det kommer vara stopp fram till klockan 12.

– Vi har arbetat hela kvällen, natten och morgonen med att få bort tåget och det har tagit längre tid än vad vi först beräknade, säger Lena Karlsson på Trafikverkets pressjour.

Tåget som spårade ur är av modell SJ 3000 och är ett av företagets snabbtåg. Det finns i nuläget inga uppgifter om varför tåget spårade ur.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln