Fotade misstänkt ufo – från vackra utsikten

1 av 4 | Foto: Här är Fredriks häftiga bildserie.
NYHETER

Fredrik, 50, var ute och tog bilder på en vacker kväll i Stockholm. Men när han lade in korten i datorn såg han något galet.

– Jag har kliat mig i huvudet och tänkt: "vad fan är det här", säger han.

Foto: Fredrik tror inte att vi är ensamma i universum, men är tveksam inför om han såg ett ufo på lördagen.

På lördagen var Fredrik Azmani, 50, uppe på Skinnarviksberget i Stockholm för att fota med sin systemkamera från den vackra utsikten.

När han befann sig på platsen märkte han inget konstigt. Men så fort Fredrik kom hem och tittade på bilderna i datorn framträdde något märkligt i bilderna.

– Jag har kliat mig i huvudet och tänkt... "vad fan är det här?", säger han.

Märkligt ljus dök upp

Det framträdde nämligen märkliga bubblor av ljus i fotona. Fredrik har analyserat bilderna i sina system på datorn, och även bett fotokunniga vänner titta närmare på dem.

Han noterar att det är kraftig UV-strålning från ljuset i bilderna.

– Jag kan inte hitta någon förklaring till vad det där kan vara. Om jag skulle sätta ett ord på det så... ett atmosfäriskt fenomen på något vis, säger han.

Många personer var på plats för att fota den vackra utsikten, men Fredrik har inte hört om någon som fångat samma effekt som han själv.

– Det var många med smartphones där, men även med systemkamera. Men jag har en jävligt bra kamera, säger han.

"Vi är inte ensamma"

Fotografierna skickar självklara associationer till ufo-teorier, vilket många föreslagit i kommentarerna till det Facebookinlägg Fredrik skrivit om händelsen.

Han medger att han blivit ganska tagen av bilderna.

– Men jag är verkligen en skeptiker, jag är inte religiös eller så, det vill jag verkligen säga.

Han tror inte att vi är ensamma i universum. Men om det han fångade på foto i Stockholm under lördagen var ett ufo, det är han mer skeptisk inför.

– Att det skulle vara ett tefat har jag svårt att tro. Jag föredrar att inte köpa den förklaringen. Gröna gubbar från mars, det finns bara i Hollywood.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ufo