Belöning utfärdad i jakten på Karinas mördare

1 av 5
NYHETER

I tisdags hittades 30-åriga Karina Vetrano strypt till döds.

Det var Karinas pappa Philip som hittade henne i Howard Beach i Queens, New York.

Nu utfärdar New York-polisen en belöning på 2 500 dollar till den som kan lämna information som leder till ett gripande av mördaren.

Karina Vetrano, 30, lämnade sitt hem i Queens vid 17-tiden på tisdagskvällen för att ge sig ut på en joggingrunda. Hon skulle springa en runda i Spring Creek i närheten.

Enligt polisen brukade hon vanligtvis springa tillsammans med sin pappa Philip men i tisdags kunde han inte följa med, då han skadat ryggen.

”Ringde en polis”

Efter att dottern inte besvarade hans telefonsamtal senare på kvällen blev han orolig.

– Strax efter det började han oroa sig över var hon var någonstans och varför hon inte kom hem. Han ringde en polis som bor i närheten som sedan ringde 911, säger Robert Bryce, spaningsledare, till CBS News.

Pappan, en pensionerad brandman, hjälpte polisen att leta och efter att ha pejlat dotterns telefon kunde de rikta in sig på ett område intill löparspåret.

– Pappan hittade sedan kroppen. Hon låg med ansiktet ner i marken, säger Robert Bryce.

CBS New York uppger att poliskällor berättat att kvinnan låg på ett sätt som indikerade att hon blivit släpad till gömstället. En gymnastiksko och hennes hörlurar saknades också.

”Skrämmande”

Man misstänker även att Karina Vetrano blivit våldtagen. Något som ännu inte blivit bekräftat av den rättsmedicinska expertisen.

– Han (rättsläkaren) måste bekräfta det, men det fanns märken på kroppen som tyder på det, säger Robert Bryce.

Under onsdagskvällen höll grannar och andra boende i området en vaka för den mördade kvinnan. Stämningen ska ha varit mycket upprörd.

– Det är en förfärlig tragedi. Det är skrämmande, jag cyklar på den där stigen varje dag, sa grannen Mary Lou Dazzo till CBS news.

Det är i nuläget okänt om Karina Vetrano kände sin mördare eller om det var en oprovocerad attack.

2 500 dollar i belöning

Polisen har genomfört tekniska undersökningar, samlat in filmer från övervakningskameror och förhört flera personer i området, men enligt uppgift till lokala medier ska man trots utredningsåtgärderna ha ganska lite konkreta ledtrådar i ärendet.

Därför utlyser man nu en belöning på 2 500 dollar till den person som kan komma med upplysningar som leder till ett gripande av en misstänkt gärningsman.

Under onsdagen satte polisen upp lappar i kvarteret där man efterlyser tips som kan leda till mördaren.