Reagans dotter läxar upp Trump

1 av 4
NYHETER

Donald Trumps kommentar om att vapenförespråkare kan göra något för att hindra Hillary Clinton har tolkats som ett förtäckt hot.

Nu kritiseras uttalandet av Patti Davis – vars far Ronald Reagan så när sköts ihjäl som nybliven republikansk president.

Under ett kampanjmöte i delstaten North Carolina sa Republikanernas presidentkandidat Donald Trump att striktare vapenlagar kommer att införas om Hillary Clinton blir USA:s nästa president. Enligt Trump skulle Clinton mer eller mindre avskaffa det andra författningstillägget, som ger amerikaner rätten att bära vapen, om hon vinner valet.

– Om hon får välja sina domare finns det inget ni kan göra, sa Trump enligt flera amerikanska medier.

– Kanske vapenförespråkare kan göra något, jag vet inte.

Den sista kommentaren har tolkats som en uppmaning att ta till vapen mot Hillary Clinton, som själv har kallat utspelet för en ”anstiftan till våld”.

”Ord spelar roll”

Nu får hon stöd av Patti Davis, dotter till den tidigare republikanske presidenten Ronald Reagan, som utsattes för ett mordförsök bara 69 dagar efter att ha installerats som president.

I ett inlägg på Facebook vänder hon sig till Trump och skriver att hennes pappa sköts av en person som trodde sig kunna få uppmärksamhet genom att mörda en president.

”Din skrämmande kommentar om ”andra författningstillägget-personer” hördes över hela världen. Den hördes av vettiga och anständiga människor som ryser av din förkärlek för verbalt våld. Den hörde hördes av dina anhängare, varav många hotfullt och argt skriker ”Lås in henne!” på dina möten. Den hördes av personen som sitter ensam i ett rum, inlåst i sina egna mörka fantasier, som ser hämningslöst våld som ett sätt att göra ett avtryck i världen, och bara väntar på inspiration. Ja, herr Trump, ord spelar roll. Men det vet ju du, vilket gör det ännu mer skrämmande”, skriver Patti Davis.

ARTIKELN HANDLAR OM