Nyheter

Stökigt i Södertälje – polis till sjukhus

avMax Sommerstein

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Efter stök och oroligheter med stenkastning mot polisen och eldade bildäck i Brunnsäng i Södertälje fick en polis föras till sjukhus.

En 17-åring är gripen misstänkt för våldsamt upplopp.

Strax före midnatt skickades polispatruller till Bragevägen vid Brunnsängs centrum i Södertälje efter larm om ungdomar som kastade smällare och sköt med fyrverkeripjäser mot biltrafiken.

– Man hade byggt hinder av bildäck som bilarna fick kryssa emellan, säger Sven-Erik Olsson vid polisens ledningscentral i Stockholm.

– I samband med det sköt man fyrverkeripjäser och kastade smällare mot bilarna. Man kastade också sten mot en förbipasserande buss.

Stenkastning mot polis

När polisen kom till platsen kastade ungdomarna sten mot polisbilarna och en polis fick föras till sjukhus.

– Han kände att han fick glassplitter i ögat och fördes till sjukhus, men man har inte hittat något, säger Sven-Erik Olsson.

Han säger att stökigheterna pågick under en längre tid.

– Det gick fram och tillbaka där i ungefär en timme. Strax före klockan ett var det lugnt igen.

I samband med sammandrabbningarna mellan ungdomar noterades flera fall av skadegörelse.

– Däcken som samlats ihop eldades upp och ett boende intill fick rutorna krossade. Men inga personskador har rapporterats, säger Sven-Erik Olsson.

En person har gripits, misstänkt för våldsamt upplopp, skriver Länstidningen Södertälje. Dessutom har en anmälan skrivits om försök till grov misshandel, gällande stenkastningen mot polisen.