PRESENTERAS AV

Nu letar Svenska Hjältar årets miljöhjälte 2016! Tipsa oss!

NYHETER

Minska matsvinnet, hitta på smarta uppfinningar som sparar in på jordens resurser eller påverka politikerna att fatta smartare beslut – det finns mycket man kan göra för miljön! Nu letar vi årets hjältar, och vi behöver din hjälp att hitta goda exempel på människor som du tycker gjort en fin insats! Nominera dina hjältar här.

I år samarbetar Svenska Hjältar med världsnaturfonden WWF. Tillsammans ska vi i höst presentera hjältar inom miljö och klimat-området för att på galan i december presentera Årets miljöhjälte.

– Det är viktigt när vi pratar klimat att vi kan engagera vanliga människor. Vi känner att Årets Miljöhjälte i samarbete med Svenska Hjältar är en jätteviktig grej. Vi måste lyfta fram det vanliga människor gör – och det finns jättebra förebilder, säger Mariann Eriksson på Världsnaturfonden.

Hur stor roll spelar det att vanliga människor engagerar sig?

– Det är superviktigt. Allt vi kan göra i vår vardag – kanske tänka på hur man käkar och att man inte duschar lika länge – det gör att vi tar med den kunskapen till skolorna, arbetsplatserna och valurnorna, och då får vi verkligen till förändringen som görs, säger Marianne.

Följ oss på Facebook!

Helena Mastberg

ARTIKELN HANDLAR OM