Hemlösa kvinnan nekades vatten – då bjöd Jonathon på mat

Publicerad 2016-10-04

Hemlösa Polly nekades ett glas vatten. Då klev Jonathon från Cardiff in i handlingen.

Han köpte hamburgare och bjöd med henne hem – där hon och hennes kompis fick duscha och fräscha upp sig.

"Det kostar inte mycket att vara snäll", skriver han på Facebook.

Efter en utekväll i lördags ville Jonathon Pengelly i Cardiff i Storbritannien liksom många andra köpa kvällsmat på den populära restaurangen Mcdonalds. Framför Jonathon i kön stod en hemlös kvinna vid namn Polly.

När hon kom fram till kassapersonalen bad hon om att få ett glas vatten. Men det fick hon inte, vilket Jonathon berättat om i ett inlägg på Facebook.

"En uppenbart hemlös kvinna bad om något som tillhör grundläggande mänskliga rättigheter – att ett miljardföretag säger nej till det är motbjudande", skriver han.

"Kostar inte mycket att vara snäll"

Jonathon erbjöd sig då att betala för vad Polly än ville ha från hamburgerinrättningens digra meny. Men Polly ville bara ha en cheeseburgare – alltså en enklare hamburgare med ost på.

"Men vi köpte så mycket vi kunde bära för att se till att hon inte skulle vara hungrig under natten", skriver Jonathon.

Efter mötet på Mcdonalds hade Jonathon svårt att släppa taget om Polly. Så han bjöd med sig henne och hennes vän hem till sin bostad. Där lagade han matlådor för flera dagar åt sina nyfunna vänner, som också passade på att ta en dusch hos honom.

"Jag är ingen ängel, men det här kostade mig cirka 20 pund (drygt 200 kronor). Det kostar inte mycket att vara snäll, och jag hoppas att folk delar det här inlägget för att öka medvetenheten om hemlöshet", skriver Jonathon.

"Antisocialt beteende"

Inlägget har mycket riktigt lästs flitigt. Över 35 000 Facebookanvändare har delat det, och 153 000 har reagerat på texten.

I kommentarerna får Jonathon framförallt beröm för sin insats, som även uppmärksammats av Mirror. Där har även en talesperson för Mcdonalds uttalat sig om händelsen i Cardiff.

– Det finns ingen policy om att hemlösa inte är välkomna på våra restauranger, säger hon och fortsätter:

– Men efter samarbete med polisen i Cardiff har vi behövt bannlysa vissa personer från våra affärer på grund av illegalt och antisocialt beteende.

Enligt Mirror finns ännu inga uppgifter om att polisen förbjudit Polly från att besöka Mcdonalds.

Följ ämnen i artikeln