Försöker fly – kör på butikspersonalen

avCarl Hedlund

NYHETER

Först stjäl de 200 liter bensin – sen kör de på butikspersonalen.
Polisen letar nu efter två män som misstänks för stöld och misshandel.

– Att stjäla är en sak men att man inte drar sig från att köra på folk, då har man passerat en gräns, säger polisinspektör John-Michael Kurtti.

En mörkblå falskregistrerad Audi A6 kör in på Shells bensinstation vid E18 i Täby.
Det är eftermiddagen den 28 september och på övervakningsfilmen ser man hur männen börjar tanka upp 200 liter bensin i åtta stycken dunkar. Personalen blir misstänksam.

– De har sett det här förut och går ut för att hålla koll på grabbarna och säger åt dem att betala, säger John-Michael Kurtti, inspektör på polisen Täby.

Ligger kvar på motorhuven

En av männen börjar då gå mot butiken samtidigt som den andra mannen sätter sig i bilen och startar motorn.
Som en säkerhetsåtgärd ställer sig då en ur personalen framför bilen.
När den unge bensintjuven försöker fly blir han påkörd.

I mellan 20 och 30 meter kör sen männen – med butiksbiträde kvar på motorhuven. Innan han faller av.

För Brottscentralen berättar mannen att han skadade handleden i fallet och att de båda tjuvarna sedan försvann från platsen.

– Att stjäla är en sak men att man inte drar sig från att köra på folk, då har man passerat en gräns, säger John-Michael Kurtti.

Polisen vädjar om hjälp

Gärningsmännen misstänks för stöld och misshandel och polisen vänder sig nu till Brottscentralens tittare för att få hjälp att identifiera dem.

– Vi tror att det är killar som gör sånt här ganska ofta och det här är inte första gången. Vi tror att vi kan få identifierade med hjälp av era tittare, säger Jon-Micheal Kurtti.

Känner du igen någon av männen eller har du andra uppgifter att lämna i fallet? Hör då av till dig polisen på 114 14 eller mejla oss på [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM

Täby

Brott