Parets prideflagga togs ned – då svarade grannarna med 40 till

Foto: Fick stöd av grannarna när deras hus blev vandaliserat och flaggan togs ned.
NYHETER

Någon hade tagit parets regnbågsflagga och kastat ägg på deras hus i staden Natick i USA – då gick grannarna samman för att bemöta hatet, skriver Boston Globe.

Paret Cari and Lauri Ryding, 49 respektive 52 år, har alltid känt sig hemma på Strawberry Hill Road i Natick i USA. Men det ändrades plötsligt då de kom hem från semestern och upptäckte att deras regnbågsflagga, som de hängt upp efter massakern på en gayklubb i Orlando, hade blivit stulen och att någon kastat ägg på deras hus.

– Det skakade oss verkligen, säger Cari.

De kontaktade polisen och frågade grannarna om de sett något – vilket ingen hade gjort men flera blev rasande.

Det som hände sen påminde dock paret om varför de trots allt älskar sitt område. En granne föreslog att man skulle be om flaggor från den lokala organisationen Rainbow Peace Flag Project.

– Vi sa ”varför skaffar inte vi alla flaggor? De kan inte ta alla ifrån oss”, säger Dennis Gaughan som bor i området till Boston Globe.

”En plats där ingen stör någon”

På söndags åkte en efter en av flaggorna upp, 40 stycken närmare bestämt, och prydde allt från garage, staket, dörrar och verandor i området. 85-åriga Louis McGillivray som har bott där i 50 år är en av de som hängde upp en flagga.

– Jag har aldrig träffat någon som skulle göra vad den skyldiga gjorde mot det huset. Det här är en plats där ingen stör någon, oavsett hur du vill leva, så länge du inte gräver upp trädgården eller slänger skräp på min tomt.

Cari skriver själv om grannarnas agerande i ett Facebookinlägg:

Om du kör runt i vårt område i Natick idag kommer du att se 40 flaggor som hänger i solidaritet för budskapet om jämställdhet, mångfald och mänsklig sammanhållning. Alla har visat stöd för oss och för vad vi står för – och förnyat får tro på människans förmåga att älska och hela. Vi är djupt tacksamma”.

”Kärleken överlever hat”

Under sina år i området har paret aldrig varit med om något liknande. Cari, som bott där i 23 år, berättar att grannarna fanns där för henne när hon separerade från sin dåvande man för tio år sedan. Och grannarna tog emot Lauri med öppna armar när hon flyttade in.

– Det var vår första erfarenhet av fördomar i Natick, säger Cari.

Men oavsett hur mycket händelsen skakat dem så har responsen hjälpt dem att få tillbaka tron på samhället som de bor i.

– Någons rädsla fick den att göra det här. Men stödet och kärleken från våra grannar fick dem också att agera – och kärleken överlever hat. Kärlek vinner. Vi vinner, säger Lauri till Boston Globe.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kärlek

USA

Flaggor

Pride