Fem drunknade – sögs ut till havs

avMax Sommerstein

1 av 4

Fem vänner i 20-årsåldern, varav två bröder, drunknade utanför en obevakad strand i sydöstra England.

Enligt the Guardian misstänker polisen att de sögs ut till havs av förrädiska ripströmmar i vattnet.

– Det är en oerhört tragisk historia, säger polischef Di Roskilly till AP.

Det var på onsdagen som fem män i 20-årsåldern drunknade och en sjätte misstänks vara saknad till havs, på sommarens varmaste dag hittills vid stranden Camber Sands, England.

Livräddare och strandbadare försökte rädda tre av männen som klockan 14.15, lokal tid, fick problem i sandkanten. Enligt the Guardian sögs de ut till havs av kraftfulla ripströmmar i vattnet och drunknade.

”Tidvattnet lämnade efter sig kroppar”

Ytterligare två kroppar hittades senare på kvällen.

– När tidvattnet drog tillbaka lämnade det efter sig två kroppar vid stranden i Camber Sands. Ytterligare en person har rapporterats ute i vattnet, som vi söker efter med livbåtar och helikopter, säger Richard Tollett, räddningschef, till the Guardian.

– Det är en oerhört tragisk historia och väldig traumatiskt för alla som var på stranden, säger polischef Di Roskilly till AP.

Tre av offren identifierade

Polisen har identifierat tre av offren och har en idé om vilka de två andra var.

– Nu vet vi vilka de är och att de kom till stranden ihop, säger Di Roskilly.

Alla männen tros vara vänner från sydöstra London med rötter i Sri Lanka och de ska ha varit på stranden tillsammans.

Två av de var bröder, Kenigan och Kobi Nathan, 19 respektive 22 år gamla. Deras vän Nitharsan Ravi, 22 år, har också identifierats.

Inledningsvis cirkulerade uppgifter om att offren varit fullt påklädda eller att de blivit brända av maneter, något som tillbakavisas av polis.

– De var inte påklädda när de drogs ut från stranden, utan hade badkläder på sig, säger Di Roskilly till the Independent.

Kraftiga strömmar

Camber Sands är en populär strand, men också väldigt olycksdrabbad. Tolv personer har omkommit vid drunkningsolyckor vid Storbritanniens kust de senaste fem dagarna.

Polisen varnar för de ripströmmar som sög offren ut till havs. Ripströmmar är ytströmmar som kan uppstå när vattenmassor rör sig längs med stranden eftersom det inte kan strömma tillbaka under det inströmmande vattnet. När en möjlighet uppstår att strömma ut kan det gå fort och plötsligt.

Om man fastnar i en ripström ska man inte simma mot strömmen, utan identifiera riktningen och simma åt höger eller vänster för att ”komma loss”, alternativt följa strömmen tills den släpper dig och hitta en lång, men lugnare, rutt in mot land.

ARTIKELN HANDLAR OM

England