Snart kan Snapchat sälja reklam på det du fotograferar

Foto: AP / TT
På bilden: Snaochats vd Evan Spiegel.
NYHETER

Snapchat har sökt ett nytt patent och snart tros de kunna känna igen det du fotograferar och sälja annonser på det, rapporterar Business Insider.

Snapchat tycks jobba på ett nytt sätt att sälja in annonser. I en patentansökan vill de kunna känna igen det du fotograferar med appen och därefter sälja in riktade annonser.

Företag ska kunna buda på objekt

Patentet är tänkt att användas så att en person som exempelvis fotograferar sin kaffekopp ska kunna erbjudas en rabatt på kaffe på ett intilliggande fik. Företagare ska då kunna lägga bud på olika "objekt", som vem som ska äga rätten att annonsera när man fotograferar en kopp kaffe, och därefter ska Snapchap kunna sälja det "objektet" till högstbjudande.

Redan tidigare i år gick Snapchat ut med informationen att de ska kunna sälja sina användares information till annonsörer.

Ska även ge anpassade filter

Patentet, som skickades in i januari 2015, ska även kunna användas för att ge användaranpassade filter. Om du exempelvis fotograferar Empire State building kan du enligt konceptet erbjudas ett filter med King Kong.

ARTIKELN HANDLAR OM

Snapchat