De missar sitt drömbröllop på grund av strejken

1 av 4 | Foto: Paret skulle gifta sig på en strand på den grekiska ön Kefalonia.
NYHETER

De har planerat sitt drömbröllop i Grekland. Nu ser det inte ut att bli av på grund av pilotstrejken.

– Jag känner maktlöshet och är fruktansvärt besviken. Vi har planerat i två år och nu ser det ut som att det skiter sig, säger brudgummen Richard.

Redan för två år sedan skickade Richard och Jennifer ut de första inbjudningarna för att vänner och släkt skulle kunna vara med på deras drömbröllop. De skulle gifta sig på en strand på den grekiska ön Kefalonia – men nu går inte flyget och det får med största sannolikhet ställa in.

Nästa 60 gäster har tackat ”ja” och hälften av dem skulle flyga samma plan som brudparet till den grekiska ön.

– Vi har inte fått något slutgiltigt besked från Apollo. De har inte talat om för oss att vi inte kan åka, men när jag läser på deras Facebook-sida står det att eventuellt inställd plan inte kommer inte ersättas. Det går bara ett plan i veckan från Landvetter till Kefalonia så det är nog kört, säger Richard.

”Jennifer är helt förkrossad”

Han är mest kritisk mot hur Apollo sköter kommunikationen. Han säger också att han har liten förståelse för att piloterna strejkar.

Hittills så har det kostat familjen 30 000 kronor och har haft utgifter på 40-50 000 kronor för bröllopet som de har anlitat en bröllopsplanerare på plats för att sköta. Apollo kommer att ersätta resan. Hur det blir med de andra pengarna vet de blivande makarna inte ännu.

– Jennifer är helt förkrossad. Hon gråter och gråter. Det här skulle bli vårt drömbröllop och vi har fått med större delen av den släkt och vänner som vi vill ha med oss.

Situationen tär även på Richard.

– Jag känner maktlöshet och är fruktansvärt besviken. Vi har planerat i två år och nu ser det ut som att det skiter sig, säger han.

Bröllopet är planerat att hållas på torsdag så det finns fortfarande en tunn strimma hopp.

 Vad ska ni göra om det inte löser sig?

– Just nu har vi ingen plan. Vi letar resor från större delen av Europa men vi är ju ett sällskap på över 60 personer så det är inte så lätt, säger Richard.

ARTIKELN HANDLAR OM